Sport

Hatalmas csatában maradt alul az SZTE-Szedeák Szolnokon

Hatalmas csatában maradt alul az SZTE-Szedeák Szolnokon

2024. február 10., szombat
Hatalmas csatában maradt alul az SZTE-Szedeák Szolnokon

A Szedeák az utóbbi hetekben két riválisától is vereséget szenvedett, így tehát azzal a céllal érkeztek a szegedi kosarasok Szolnokra, hogy javítsanak és győzelemmel örvendeztessék meg a szurkolóikat.

 


A mérkőzés a szolnoki Thomas közeli kettesével indult, amire Woolridge két büntetővel válaszolt

Nem volt tapogatózás az első néhány percben, hanem rögtön egymásnak estek a csapatok. A szegedi csapat nagyon pontatlanul kezdett támadásban. Sorozatban hagyták ki a triplákat, miközben védekezésben nem tudták felvenni a harcot a hazaiakkal. Így a szolnoki csapat állva hagyta a vendégeket és 3 perc után 14-2 re vezetett és ekkor időt kért Lazics mester. Ezzel pedig sikerült felráznia a fiúkat, akik gyors öt ponttal igyekeztek közelebb zárkózni. Bár úgy tűnt, hogy támadásban feltámadt a Szedeák, de a vendégek védekezése továbbra is kész átjáróház volt miközben a hazaiaknak nagyon sült a keze. Konkrétan bármivel próbálkoztak minden beesett nekik. Ezt követően azonban felkeményedett a vendégek védekezése és sikerült hibákba hajszolni a hazaiakat. Támadó oldalon pedig Bognár Kristóf remeklésének köszönhetően, akit tökéletesen egészített ki Locke és Woolridge a negyed végére már 4 ponton belülre zárkózott a szegedi csapat. Ezután azonban megrázták magukat a hazaiak és végül 30-22 re megnyerték az első játékrészt.

 

A második negyedet Bognár kettese nyitotta 

Ezt követően megint ő szerzett fontos pontokat büntetőből majd Woolridge nagy kosara azt jelentette, hogy 7-2 es futással hagyta állva ellenfelét a Szedeák és három pontra zárkózott. Ezután mindkét csapat hibát hibára halmozott. A Szedeák azonban visszatalált a helyes útra és Locke triplájával sikerült kiegyenlítenie. A vendégek támadásban higgadtan és effektíven kosárlabdáztak, miközben a megszilárduló szoros emberfogásos védekezéssel megfojtották a szolnokiak támadásait. Bognár sikeres ziccerét követően már 35-39-re vezetett a szegedi csapat és ekkor időt kért a hazaiak vezetőedzője. Azonban ezt követően sem sikerült elállítani a vérzést és Mucza kosarával már hat pontos előnyt épített ki a Szedeák. A vendégek fantasztikus védekezéssel egyenesen lemosták a szolnokiakat a pályáról, hiszen a második negyedben mindössze 10 pontot tudott szerezni az első játékrészben remeklő hazai csapat. Ennek köszönhetően pedig a Szedeák három pontos előnnyel vonulhatott szünetre. 


A második félidő Lake kosarával indult, majd Locke talált be közelről, minderre pedig Durham válaszolt egy triplával 

Ezt követően a negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Azonban ekkor egy ziccerrel, majd egy hatalmas triplával átvette a vezetést a hazai csapat. A szegedi kosarasok azonban nem hagyták magukat és Woolridge sikeres közelijével ismét a Szedeák vezetett. Az Olaj mindent megtett, hogy átvegye az irányítást és ledominálja a vendégeket, de védekezésben nem tudták megállítani a Woolridge-Locke tengelyt. A két légiós bravúrkosaraival folyamatosan előrébb járt a szegedi csapat. Az utolsó percben azonban Thomas nagy kettesével kiegyenlítettek a hazaiak így 67-67-es állásról várhatták az utolsó játékrészt a csapatok. 

 

A negyedik negyedet Locke ziccere nyitotta, amire rögtön érkezett is a válasz a túloldalon Jovanovic révén

Ezt követően az egész mérkőzésen elég csendes Bailey hajított be egy nagy triplát. A hazaiak azonban nem hagyták magukat és Jovanovic két sikeres büntetőjével ismét egyenlítettek. Ezután pedig Eads kettesével átvették a vezetést majd Locke-ra fújtak egy technikait és értékesítette a büntetőt az Olaj majd Lukács zsákolt nagyot. A hazaiak 77-72-re elhúztak ekkor és Lazics mester időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Ezt követően Lake dobott be egy hatalmas triplát majd Woolridge ziccerével 79-79-nél ismét kiegyenlített a Szedeák. Mucza kettesével pedig át is vette a vezetést a szegedi csapat, de rögtön érkezett a válasz a túloldalon és innentől már magához ragadta a kezdeményezést a Szolnok és sikerült meglógnia. Így tehát 91-89-nél úgy tűnt már nincs lehetősége megnyerni ezt a mérkőzést a vendégeknek. Hiába esett be Woolridge nagy kettese, hiszen már csak 8 másodperc maradt a mérkőzésből és büntetőzhetett a Szolnok. Jovanovic viszont csak egy büntetőt értékesített így 92-89-es Szolnok vezetésnél az utolsó támadást a Szedeák vezethette, de Woolridgeot lefaultolták és ő is csak egy büntetőt dobott be. Ezután pedig két büntetővel lezárta a meccset a Szolnoki Olaj és 94-90-re győzedelmeskedett. Hatalmas csatában maradt alul az SZTE-Szedeák idegenben.

Ez volt az SZTE-Szedeák sorozatbeli negyedik bajnoki veresége.

 

NHSZ-Szolnoki Olajbányász - SZTE-Szedeák 94-90 (30-22, 10-21, 27-24, 27-23)

Bajnokság, 20. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Szilágyi Bálint (Hartyáni Zsolt)

Szolnok: Pongó Má. 3/3, Eads 13/3, Lukács 10/6, D. Thomas 17/6, Wiggins 13. Csere: Durham 17/9, Jovanovics 14, Rudner -, Pallai 4, Révész 3.

Szedeák: Woolridge 23, Locke 18/3, Cohill -, Bognár 21/3, Lake 11/3. Csere: Bailey 7/3, Zsíros 6/6, Mucza 4, Balogh S. -, Mayer -.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.