Sport

Egy csaknem húsz kilós busa akadt horogra Szegeden (videó)

Egy csaknem húsz kilós busa akadt horogra Szegeden (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 13., kedd
Egy csaknem húsz kilós busa akadt horogra Szegeden (videó)

Pár napja jelent meg a Nagy Fogás Youtube-csatornán egy videó, amelyet a szegedi Lencsés Horgásztavon forgattak. A célhal a ponty volt, azonban a horgászat végére beesett egy közel húsz kilós busa is, amelyet vissza is engedtek előhelyére.

Képernyőkép: Nagy Fogás Youtube

 

A halat kalandos körülmények között fogták ki, mert egy másik szereléket is összeszedett, és iszonyatos erővel húzta a damilt az orsóról. „Ez brutál módon megy. Nem bírom megállítani. Jézusatyaúristen” – hangzik el a videóban. Végül a szákba került busa pontos tömegét is lemérték, 18,5 kiló volt, aztán pedig visszaengedték a vízbe - írja a Pecaverzum.

Mivel a videóban lévő kárászok és az utolsó klipben szereplő busa inváziós halfaj, így a szabályzat megkövetelné, hogy elvigyük őket, és ne engedjük vissza. Viszont mivel ezek a halak olyan tó tulajdonát képzik, ahonnan csak úgy lehet elvinni a halakat, hogy fizetünk érte, így ha nem kívánjuk elvinni, akkor kötelesek vagyunk visszaengedni

 – tették egyértelművé a felvétel leírásában, hogy miért nyerte vissza szabadságát a szabályosan akasztott busa. 

A Lencsés Horgásztó interneten fellelhető horgászrendje szerint a napijegy hal elvitelére nem jogosítanak fel.  „A kifogott halat külön kell megvásárolni” – olvasható a tó honlapján, amelyben a fogható halfajok között a busa nincs is feltüntetve. 

A videóban a busa 27:20-tól 32:10-ig látható:


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.