Sport

Rendkívül sokat érhet egy Pick Szeged győzelem Aalborgban

Rendkívül sokat érhet egy Pick Szeged győzelem Aalborgban

Bánhidi Bence egyelőre nem számolgat, de a továbbjutást közelinek érzi

Kibédi Péter
2024. február 21., szerda
Rendkívül sokat érhet egy Pick Szeged győzelem Aalborgban

A Kolstad elleni múlt heti győzelem után Aalborgban nyerni szeretnének a szegediek.

A Kolstad volt az első lépés a továbbjutás felé, Aalborgban jöhetne a következő

 

A múlt héten a Kolstad ellen a Bajnokok Ligájában és a Komló ellen az NB I-ben is nyert az OTP Bank-Pick Szeged, de sokáig nem pihenhettek a játékosok. A csapat kedden délelőtt útnak indul Dániába, ahol szerdán este háromnegyed 7-től az Aalborg ellen lép pályára. A dánok a múlt héten meglepetésre csak döntetlent játszottak hazai pályán a horvát Zágráb ellen, jelenleg második helyen állnak a tabellán, ugyanakkor csupán 1 pont előnyük van a Szegeddel szemben. A két csapat őszi mérkőzésén a Pick Arénában sokáig emlékezetes összecsapáson a kékek nyertek hét góllal 34-27-re. Egy újabb szegedi bravúr akár a csoportból való továbbjutást is meghozhatja a Szegednek.

„Aalborg ellen nem egyszerű nyerni, a csapat tele van világsztárokkal. Ugyanakkor azt éppen mi bizonyítottuk be ősszel, hogy egy összeszedett és jó játékkal nem megoldhatatlan a feladat.

 Tisztában vagyunk vele, hogy a győzelmünkkel nagyot lépnénk előre, de kár lenne számolgatni, mert még két, nagyon kemény meccs vár ránk az Aalborg után. A saját dolgunkkal kell foglalkoznunk és azzal, hogy mindent megtegyünk azért, hogy minél előrébb végezzünk a csoportban”- jelentetti ki lapunknak Bánhidi Bence.

Bánhidi Bence újra szárnyal

 

A szegediek csapatkapitányának játékán már a januári Európa bajnokságon is látszott, hogy kezdi visszanyerni régi önmagát, és a közel két éves, sérülésekkel és betegségekkel teli időszak már a múlté. A januári kontinenstornán egy hajszállal lemaradt arról, hogy posztján az Eb legjobbja legyen, a múlt héten viszont nem csak bekerült a BL forduló legjobbjai közé, de a hét legjobbjának is őt választották. „Nem csak az én érdemem ez az eredmény, hanem a társaimé is, akik nagyszerűen teljesítettek, és a nyolc gólomnál tökéletesen kiszolgáltak, megcsinálták nekem a zárásokat. Úgy tudok edzeni és játszani, hogy nincsenek fájdalmaim és úgy tudok játszani ahogy régen. Ez természetesen lelkileg is jót tesz nekem és a játékomon is meglátszik”- mondta a 29 éves kézilabdázó.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.