Sport

Ádám Martin mindenképpen Európában folytatná a labdarúgást

Ádám Martin mindenképpen Európában folytatná a labdarúgást

Reálisnak tartja a szintet lépést egy jó Eb-szereplés után

2024. február 10., szombat
Ádám Martin mindenképpen Európában folytatná a labdarúgást

Ádám Martin, az Ulszan Hyundai válogatott labdarúgója a dél-koreai bajnokság következő idényében legalább húsz gólt, a nyári Európa-bajnokságon pedig jó szereplést kíván magának.

 

A 18-szoros válogatott Ádám az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy az Ulszan tavalyelőtt 17 év után lett ismét bajnok, tavaly megvédte címét, és idén is ez a célkitűzése.

Idén nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly, mert sok új játékos érkezett, szinte a fél csapat kicserélődött, ráadásul a riválisaink jól erősítettek. Mozgalmas szezon vár ránk

- magyarázta a csatár.

A bajnokság március elején kezdődik, az Ulszan viszont jövő csütörtökön már tétmérkőzést játszik, ugyanis a nyolcaddöntővel folytatódik az ázsiai Bajnokok Ligája. Ádám Martinék ellenfele a japán másodosztályú Ventforet Kofu lesz. A támadó elmondta, céljuk a továbbjutás, de nagyon nehéz dolguk lesz.

A felkészülése jól sikerült, jó állapotban érzi magát, és hétfőtől a családja is csatlakozik hozzá Dél-Koreában.

Kiemelte, az új idényben többet szeretne játszani, mint az előző évadban, de erre nem lát sok esélyt, mert poszttársa, Dzsu Min Kju tavaly gólkirály lett.

Ádám elárulta, voltak megkeresései jó európai bajnokságokból, a menedzsere tárgyalt klubokkal, de konkrét ajánlat nem érkezett. Télen nem törekedtek a klubváltásra, szerinte nyáron lesz reális esélye szintet lépni egy jó Eb-szereplés után, és mindenképpen európai folytatásban gondolkodik.

A kontinenstorna és a Nemzetek Ligája kapcsán úgy fogalmazott: 

mindenkit várunk, senkitől sem vagyunk betojva, mindenkivel szívesen játszunk, mindenkivel felvesszük a kesztyűt. 

Hozzáfűzte, legalább húsz gólt és jó Eb-szereplést kíván magának az idei esztendőre.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.