Sport

Utosó perces magyar vereség

Utosó perces magyar vereség

2024. január 5., péntek
Utosó perces magyar vereség

A magyar válogatott tizenkilenc játékost nevezett a mérkőzésre, az Eb-re készülő keretből Léki Máté hiányzott egyedül, kisebb betegség miatt. A jövő pénteken kezdődő kontinenstorna előtt a magyarok két felkészülési meccset játszanak a csehekkel, de csak az első összecsapáson lehettek ott a szurkolók. Szombaton, Telkiben zárt kapuk mögött találkozik a két csapat.

Mikler Roland és Lékai Máté nem volt ott a magyar csapatban, így Ancsin Gábor debütált csapatkapitányként (Fotó: SzegedMA)

Egészen jól kezdett az átalakulóban lévő magyar válogatott, Szita Zoltán és Ancsin Gábor szép gólokat szerzett, Palasics Kristóf a kapuban mutatta meg, hogy nem véletlen lett első számú kapus a válogatottnak. Az ilyenkor még természetesnek számító hibák is benne voltak a mieink játékában, de nem nézett ki rosszul amit mutattak. A cseheknél az egykori szegedi Stanislav Kasparek hívta fel magára a figyelmet, két gólja mellett a negyedóra alatt összeszedet két kiállításával. A 20. percig stabil volt a magyarok 1-2 gólos előnye, viszont ekkor egymás után hibáztak támadásban a magyarok, amit kihasználva a vendégek átvették a vezetést. Az utolsó 10 percben jobban is játszott a cseh válogatott, a vezetésüket is tudták őrizni, de a térfélcserénél egy, a játék képének tökéletesen megfelelő 12-12-es döntetlen állt a táblán.


A második félidő 6. percében Bánhidi Bence második góljával már kettővel vezetett a jó ritmusban játszó magyar válogatott. Tökéletes képe volt az első félidőnek a második. Most is ugyanazt lehetett elmondani: az összkép nem rossz, de lesz mit javítani még bőven és ami szintén fontos, sokat kell gyorsulni válogatottunk játékának. A csehek, most is a 20. percben vették vissza a vezetést, sőt, a 24. percben már kettővel is vezettek amikor időt kért Chema Rodriguez. Tartani tudták a vendégek az előnyüket, a végén azonban Bartucz László védése és Fazekas Gergő gólja meghozta az egyenlítés, de az utolsó percben a csehek legjobbja, Matej Klíma góljávak 26-25-re nyertek a csehek.

Chema Rodríguez: – Szerettem volna mindenkit pályára küldeni, hogy a játékosok érezzék a ritmust és szerezzenek egy kis önbizalmat az Eb előtt. Egy góllal kikapni, ikszelni, vagy egy góllal nyerni, igazából egy ilyen meccsen teljesen mindegy. Külön nem készültünk túl sokat a csehek elleni találkozóra, hiszen nem ez a lényeg, hanem már az Európa-bajnokság, de amit látni akartunk, azt láttuk.

FÉRFI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 25–26 (12–12)
Tatabánya, 5500 néző. V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).
MAGYARORSZÁG: Palasics – Krakovszki Zs. 1, ANCSIN 4, Hanusz 2, Bánhidi 3, SZITA 4, Bóka 1. Csere: Bartucz (kapus), Sipos A., Máthé 4 (2), Imre B., Ilic, Ligetvári, Bodó, Rosta M. 2, FAZEKAS G. 3, Krakovszki B., Szöllősi Sz. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
CSEHORSZÁG: Mrkva – Sterba 1, KASPÁREK 4, Havran 1, Solák, KLÍMA 6, HRSTKA 6 (3). Csere: Hrdlicka (kapus), Reichl 1, Piroch 1, Babák 3, Hozman 1, Trkovsky 1, Morkovsky, Nantl, J. Patzel 1, Reznicky, V. Patzel. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté
 Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.