Sport

Tíz szegedi kézilabdázóval indul a kontinensviadal

Tíz szegedi kézilabdázóval indul a kontinensviadal

Több válogatottban is meghatározó szerepet töltenek be a szegediek.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 10., szerda
Tíz szegedi kézilabdázóval indul a kontinensviadal

A mai napon, szerdán kezdődik meg Németországban a férfi kézilabda Európa-bajnokság. Az OTP-Bank Pick Szeged csapatából hat nemzeti csapatban tíz játékos szerepel majd a kontinensviadalon.

Fotó: MTI

 

A torna nyitómeccse a szerdán 18 órakor kezdődő Franciaország–Észak-Macedónia találkozó lesz. A nyitómeccs máris rekordot hoz, hiszen a düsseldorfi Merkur-Spiel Aréna befogadóképessége 50 ezer néző, és mivel a második meccset, 20.45-tl a házigazda német válogatott játssza Svájc ellen, így garantált lesz a telt ház.

A Pick Szeged tíz játékosa lép léphet pályára az Eb-n.

A horvát válogatottal készülő Luka Stepancic végül nem került be hazája nemzeti csapatába, így a jobbátlövő nem szerepel a kontinenstornán, A jövő héten már csatlakozik is a Szegeden készülő kerethez.

A torna második napján adódhat lehetőség az első szegedi játékos megtekintésére: a Miguel Martins fémjelezte portugál válogatott 18 órakor mutatkozik be a görögök ellen, míg a Dean Bombacot és Borut Mackovseket is a soraiban tudó szlovén csapat szintén kora esti kezdéssel a feröeri nemzeti együttes ellen kezdi meg a szereplést az Európa-bajnokságon.

Pénteken érkezik a legtöbb magyar által várt nap:  a magyar a válogatott is pályára lép. A müncheni, C jelű csoportban szerepel hazánk csapata, amelynek kerete három Pick-játékost is magában foglal: Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán képviseli az OTP Bank-PICK Szegedet.

Szita Zoltán bejelentette, hogy két év után elhagyja a Tisza-partot. Pályafutásának következő állomása régi-új csapata a Wisla Plock lesz.

Kezdés 20.30-kor Montenegró ellen, majd vasárnap a szerbek, jövő kedden pedig Izland lesz az ellenfél.

A B csoportban szerepel a legtöbb szegedi, ebben a kvartettben Ausztria színeiben Sebastian Frimmel, Spanyolország csapatában Imanol Garciandia és Horvátország együttesében Mario Sostaric és Marin Jelinic lesz látható. A pénteki nyitófordulóban Ausztria–Románia 18 órától és utána 20:30-tól Spanyolország–Horvátország rangadó következik az Eb első körében.

A két, már bejelentett Pick Szeged igazolás, Tobias Thulin és Janus Smárason is részt vesz a Eb-n. Előbbi a svéd kapuban, utóbbi az izlandi csapat irányító posztján megfigyelhető.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.