Sport

Szülői értekezletet tartott Kiss-Rigó László és Takács Mihály

Szülői értekezletet tartott Kiss-Rigó László és Takács Mihály

2024. január 31., szerda
Szülői értekezletet tartott Kiss-Rigó László és Takács Mihály

Kiss-Rigó László a Szeged-Csanád Grosics Akadémia alapítója a szülői értekezleten szót ejtett az utánpótlást érintő legfőbb nehézségről, valamint a Szent Gellért Fórum bővítését érő méltatlan politikai támadásokról. Az eseményen Takács Mihály utánpótlás sportigazgató bemutatkozott a szülőknek, egyúttal ismertette szakmai koncepcióját - írja a szegedi klub honlapja.

Fotó: Gémes Sándor

 

Kiss-Rigó László a szülői értekezlet kezdetén bemutatta az egybegyűlteknek a klub nemrégiben kinevezett utánpótlás sportigazgatóját, Takács Mihályt, egyúttal megköszönte a korábbi utánpótlásvezető, Halász László munkáját. A Szeged-Csanád GA alapítója reményét fejezte ki, hogy a hazai akadémiai rendszer egyik fő kidolgozójának segítségével az utánpótlásnevelés terén fejlődésnek indul a klub, majd rátért a nehézségekre.

Számos pozitívum mellett az utánpótlásunk egyik legfőbb problémája a pályahiány, amely következtében jelentős összegért kell különböző, kifogásolható minőségű pályákat bérelnünk városszerte, valamint a környező településeken. Rövidesen elkezdődik a Szent Gellért Fórum építésének második üteme, amely részeként három újabb edzőpályával bővül a sportkomplexum. Eddig az anyagiak hiánya miatt nem valósult meg a beruházás, most azonban, amikor a pénzügyi háttér már rendelkezésre áll, nem várt akadályba ütköztünk. A szegedi önkormányzat, amely semmivel nem támogatta a beruházást, kifejezetten a választási kampány közeledte miatt igyekszik politikai tőkét kovácsolni a projekt ellehetetlenítéséből. Ezért nem tudtuk még elkezdeni a munkálatokat. Mi nem akarunk politikai feszültséget okozni. Fontos megjegyezni, hogy nem egy gondozott, karbantartott erdőről van szó, hanem egy rekreációra alkalmatlan, szennyezett és elhanyagolt területről, melyet rendeznénk, ez pedig egyértelmű fenntarthatósági értéknövekedést jelentene a városnak

– fogalmazott a Szeged-Csanád GA alapítója.

Kiss-Rigó László kiemelte, klubunk igyekszik példát mutatni a zöld gondolkodás és a fenntarthatóság tekintetében. Példaként említette a Szent Gellért Fórum LEED-minősítését, a termálvízzel való fűtését, a nemrégiben telepített napelemparkot, valamint a stadion körüli zöldfelületek kialakítását. Beszéde végén hangsúlyozta, ha a három pályát sikerül megépíteni, könnyebbé válik a klub utánpótlásában pallérozódó fiatalok és szüleik élete egyaránt.

Fotó: Gémes Sándor


 

Takács Mihály a bemutatkozó beszédében kifejezte, megtisztelve érzi magát, amiért a szegedi klubbért dolgozhat. Elmondta, az akadémiai rendszer a tehetséggondozás minőségi megjelenését szolgálja.

Alkotó légkört szeretnék teremteni! Célom, hogy a korosztályos képzésben olyan életkori sajátosságon alapuló, szakmailag felkészült programot nyújtsunk a gyerekeknek, ami szétágazik az élet különböző területein

 – fogalmazta meg elvárásait.

Takács megköszönte a szülők türelmét és kitartását, egyúttal elmondta, tisztában van azzal, hogy a jelenlegi helyzet milyen logisztikai nehézséggel jár számukra, ugyanakkor biztosította őket arról, hogy a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a korosztályos képzés során a szakmaiság ne sérüljön. Kiemelte, korábbi tanítványai közül különösen büszke a magyar válogatott támadójára, Sallai Rolandra, akinek a képzésében megjelent az akadémiai minőség.

Nem mindenki válik élvonalbeli labdarúgóvá. A legfontosabb, hogy a gyerekek oktatását, képzését szolgáljuk, hogy kiteljesedhessenek a játék örömében

 – tette hozzá.

Fotó: Gémes Sándor

 

Takács Mihály a szegedi futball elmúlt 125 évét tanulmányozva arra a következtetésre jutott, hogy a Bástya-korszakot leszámítva a város labdarúgásából mindig is hiányzott a megfelelő stabilitás, a kiszámíthatóság és az állandóság, ezért megosztóvá vált az évek során. Hangsúlyozta, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megtestesít egy olyan stabil klubkörnyezetet, amely kiszámítható életpályamodellt nyújt a gyermekek számára.

Az utánpótlás sportigazgató leszögezte, szeretné elérni, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia régióközponttá váljon, ehhez viszont a megfelelő infrastrukturális háttér nélkülözhetetlen.

Nem akarunk versenyistállóvá válni. Egy olyan komoly értékeket hordozó klub kialakításán dolgozunk, amely a nevelésre helyezi a hangsúlyt. Szeretnénk elérni, hogy gyerekzajtól legyen hangos a létesítmény, ez azonban csak megfelelő infrastrukturális háttérrel valósulhat meg

 – zárta gondolatait Takács Mihály.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.