Sport

Szegedi kupavereség a Kecskemét otthonában

Szegedi kupavereség a Kecskemét otthonában

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 11., csütörtök
Szegedi kupavereség a Kecskemét otthonában

Megnyerte a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését a Kecskeméti RC. A Vidux-Szegedi RSE egy szettet tudott elhozni.

Fotó: Vidux-Szegedi RSE

 

Idegenben játszotta az év első mérkőzését a Szeged felnőtt férfi csapata. A Kecskemét kezdte tehát hazai pályán a Magyar Kupa negyeddöntőjének párharcát. A Bács-Kiskun vármegyeiek magabiztosan kezdtek,  és megnyerték az első két szettet. Olyan játékot és sebességet mutattak, amivel nem tudott szoros játszmát kialakítani a szegedi együttes. A harmadik szettben viszont új erőre kaptak a Tisza-partiak, így az összecsapásban 25-23 lett a szetteredmény, de ez nem volt elegendő. A negyedik szettet a Kecskemét ismét könnyen meg tudta nyerni. 

Legközelebb hazai pályán fogadja a Szegedi RSE a kecskeméti csapatot, a Magyar Kupa következő fordulójában, jövő hét kedden.

Az első két játszmában nem tudtuk felvenni azt a sebességet, ami ahhoz lett volna szükséges, hogy igazán szoros játszmákat játsszunk a mérkőzés elején. Voltak nagyon pozitív momentumok, amikbe tudtunk kapaszkodni, a harmadik játszmában már olyan játékot tudtunk produkálni, ami a játszma megnyeréséhez is elegendő volt, de egyelőre nem tudtuk ezt a formát és sebességet tartósan fenntartani. A negyedik játszmában már újra a hazai csapat játéka dominált. Ettől függetlenül a srácok tényleg az elejétől a végéig hajtottak, motiváltak voltak, de most per pillanat nekünk túlságosan nagy volt ez a sebesség. Nyilván igyekszünk a hétvégi Kaposvár elleni mérkőzésen még finomítani a játékunkon, pontosítani azokat a játékrészeket, amik egyelőre még nehezen mentek és jövő hétre is szeretnénk egy magasabb szintű játékkal előrukkolni a visszavágón

- nyilatkozta Berkes Zoltán, szegedi vezetőedző a találkozó után.

 

Kecskeméti RC – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25-19, 25-15, 23-25, 25-14)
Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,  néző: 57. Vezette: Jámbor, Gyulai.
Kecskeméti RC: Balla, Boldizsár, Gacs, Farkas, Kecskeméti, Varga. Csere: Bogdán (libero). Vezetőedző: Deák Márk.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Honti, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (libero), Kasnyik, Sarnyai, Kiss. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.