Sport

Motiváltan várják a folytatást a Szeged-Csanád támadói (videó)

Motiváltan várják a folytatást a Szeged-Csanád támadói (videó)

Videón az összes őszi találat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 3., szerda
Motiváltan várják a folytatást a Szeged-Csanád támadói (videó)

Bíró Bence és Borvető Áron, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia két legeredményesebb támadója értékelte az őszi szezont a klubnak adott interjúban, és egyúttal megfogalmazták elvárásaikat a jövő évre nézve.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Tizenhárom mérkőzésen hat szerzett gól: ez Bíró Bence őszi mérlege a magyar második vonalban. Mindegyik találata pontot, vagy pontokat ért, többek között ő döntötte el a Budapest Honvéd elleni rangadót. A bajnokság során volt egy olyan periódusa a támadónak, amikor zsinórban négy mérkőzésen is eredményes volt. A szezon hajrájára megsérült, így nem tudta gyarapítani góljai számát, azonban holtversenyben így is a házi góllövő lista élén végzett.

Jól kezdtük az idényt, de a bajnokság közepénél sajnos hullámvölgybe kerültünk. A játékunkkal nem volt baj, de a helyzetek kihasználásával annál inkább – gondolok itt elsősorban az Ajka, a Kozármisleny és a Siófok elleni összecsapásokra. A végén ismét elkaptuk a fonalat és feljöttünk a harmadik helyre. Ez volt a legjobb szezonkezdetem Szegeden, igaz, az utolsó meccseken sérülés miatt nem tudtam hozzájárulni a sikerekhez. Örülök, hogy gólokkal segíthettem a csapatot. Tavasszal is ez lesz a célom

- értékelte Bíró Bence az elmúlt hónapokat.

Borvető Áron már az első félszezonja során fontos láncszemmé vált Alekszandar Sztevanovics gépezetében, továbbá a szurkolók egyik kedvence lett Szegeden. Tizennyolc bajnoki mérkőzésen hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját, négyszer győztes gólnak örülhetett Ő és csapata. A Vasas felett aratott 4-3-as diadal, valamint a Győr ellen elért 1-1-es döntetlen során csereként beállva vette be az ellenfelek kapuját.

Nagyon örülök, hogy hat gólt sikerült szereznem, de arra még büszkébb vagyok, hogy ezek többnyire fontos találatok voltak. Számomra talán a legemlékezetesebb az első, Kazincbarcikán lőtt gólom. Nagyon szeretnék bizonyítani Szegeden, ezért felemelő érzés volt egyből góllal indítani a szezont. A legnagyobb katarzist egyértelműen a Vasas elleni gól okozta. Leírhatatlan érzés a kispadról beszállva eldönteni egy ekkora rangadót. Egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak, a szívembe zártam a szegedi szurkolótábort. Mindezek ellenére maradt bennem hiányérzet, semmiképp sem lehetek teljesen elégedett az őszi szezonnal. A csapatban és bennem is több van, ezt szeretnénk megmutatni tavasszal

- vont mérleget az őszi szezonról Borvető Áron.

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia házi góllövő listájának állása:

Bíró Bence – 6 gól
Borvető Áron – 6 gól
Gajdos Zsolt – 2 gól
Papp Áron – 2 gól
Haris Attila – 1 gól
Márkvárt Dávid – 1 gól
Óvári Zsolt – 1 gól
Prosser Dániel – 1 gól
Szilágyi Zoltán – 1 gól


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.