Sport

Szegedi pontszerzés a listavezető ellen

Szegedi pontszerzés a listavezető ellen

2023. október 22., vasárnap
Szegedi pontszerzés a listavezető ellen

Az előző idényben veretlen maradt a Szeged a győri együttessel szemben. A tavaly augusztusban, Győrben aratott 2-1-es győzelmet egy szegedi 1-1-es döntetlen követte. A pontok begyűjtése mellett tehát a visszavágás is lebegett a Győri ETO szeme előtt.

Az ország túlsó szegletébe is elkísérték csapatuk a győriek.

Taktikát és felállást váltott a Szeged a találkozóra, ötvédős rendszerben kezdett a hazai csapat. Ez a döntés elsősorban az ellenfél kvalitásainak szólt. A mérkőzés képére rá is nyomta a bélyegét a védekezőbb felfogás, az első helyzetre a 12. percig kellett várni, akkor is egy pontrúgás után alakult ki veszély. A győri fejest a léc alól ütötte ki Molnár Farkas Tamás.

Tömegjelenet alakult ki a találkozó 24. minutumában, amikor Szépe János győri hátvéd, vitathatóan utolsó emberként gáncsolta a kiugró szegedi támadót. A játékvezető egy sárga lappal jutalmazta cselekedetét, a szegediek viszont pirosat szerettek volna látni. Az első komolyabb Szeged-Csanád GA helyzet a 31. percben alakult ki, amikor Prosser Dániel labdát szerzett, végig vezette a játékszert egy térfélen keresztül, bal lábára cselezett, de gyengén a kapus kezébe tekerte a labdát.

Mondhatni a semmiből érkezett a 39. percben a hazai vezetés. Egy baloldalon vezetett támadás során érkezett egy beadás, melyre a kapu 6-7 méteres előterében érkezett Borvető Áron, aki elsőszándékból belőtte a labdát a győri hálóba. A találat megszerzése előtt 1 perccel állt be Borvető, miután Óvári Zsoltot sérülés miatt le kellett cserélni. Egyik első labdaérintésével szerezte a gólt a szegedi játékos. 1-0! A gól után tetőre hágott a feszültség a pályán, minden játékvezetői döntést komoly ellenszenv fogadott.

Félidőben: Szeged-Csanád GA - Győri ETO 1-0.

Nagy szüksége volt a Szeged-Csanád GA-nak a hazai közönség támogatására.

Hatalmas győri rohamokkal indult a második játékrész. Az első 15 percben hat Győri ETO-lehetőség adódott. Molnár Farkas Tamás háromszor védett, kétszer éppen csak elkerülte a szegedi kaput a labda, egy szituációban azonban gól született. Egy baloldali szögletet követően érkezett a győri fejes, mely a blokkról Keresztes elé pattant, aki nagyjából három méterről bekotorta a labdát a hálóba. Az 53. percben érkezett a vendég egyenlítő találat, 1-1!

A második félidő második felére kevesebb helyzet, de annál több szócsata és kemény belépő adódott. A pályán és a lelátón is tapintható volt a feszültség, igazi rangadó hangulata lett a találkozónak. A 80. percben egy élesen keresztbe átlőtt okozott riadalmat a szegedi kapu előtt, de mivel senki nem ért bele, így az elhagyta a játékteret. Az utolsó előtti percben újabb Molnár-védést lehetett feljegyezni egy távoli kísérletnél. A hosszabbítás utolsó percében ismét a szegedi hálóőr volt a főszereplő, a vendégek szabadrúgását kellett hárítania, amit meg is tett, így az állás már nem változott.

Végeredmény: Szeged-Csanád GA - Győri ETO 1-1.

Győzni akartunk, többet birtokoltuk a labdát, kontrolláltuk a mérkőzést. Amiért jöttünk, hogy győzzünk, az sajnos nem sikerült, de jó munkát végeztek a fiúk. A Szeged egy jó ellenfél volt. Így kell folytatnunk a munkát és menni kell tovább ezen az úton

mondta Munoz Guzman Antonio José, a Győri ETO vezetőedzője.

Alekszandar Sztevanovics előzetesen is sejtette mire kell számítani a listavezető elleni találkozón:

A meccs előtt tudtuk, hogy az egyik legjobb kvalitású csapattal játszunk majd, ennek ellenére nagy elvárásokkal vágtunk neki a mérkőzésnek. Tisztában voltunk azzal, hogy egy pillanatra sem veszíthetjük el a koncentrációnkat a siker érdekében. Megszereztük a vezetést, kezünkben volt a mérkőzés, minden adott volt ahhoz, hogy jól alakuljanak a dolgok, de visszatérő probléma, hogy nem tudjuk megőrizni a koncentrációnkat.

mondta.

A szegedi vezetőedző külön kitért a játékosokra és a szurkolókra is a rangadót követően.

Csalódott vagyok a játékosaim és a szurkolóink miatt, mert győzelmet érdemeltek volna. Ugyanakkor azt mondtam az öltözőben a srácoknak, hogy büszke vagyok, többet érdemeltünk volna, de elégedettek is lehetünk ezzel az egy ponttal. Ezt a hozzáállást meg kell őriznünk, és akkor a tabella elejéig repülhetünk, más különben problémáink lehetnek a jövőben

fejtette ki Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Merkantil Bank Liga, 12. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 2372 néző előtt.

Vezette: Zierkelbach Péter ; asszisztensek: Nagy Viktor, Dobos Dávid ; tartalék játékvezető: Katona Balázs.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Győri ETO 1-1 (1-0)

Szeged-Csanád GA: Molnár F. Tamás, Gera Norbert (62' Papp Áron), Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán, Haris Attila, Prosser Dániel (62' Tóth Bence), Gajdos Zsolt, Óvári Zsolt (38' Borvető Áron), Nyári Patrik (62' Bíró Bence), Könczey Márk (82' Kővári Róbert), Márkvárt Dávid.

Győri ETO: Ruisz Barnabás, Vera Luciano, Antal Paul-Viorel, Tóth Rajmund (59' Vingler László), Bumba Claudiu-Vasile, Csóka Bálint (59' Kröhn Cristopher), Freitas Vianna, Szépe János, Keresztes Krisztián, Boldor Deian (64' Diarra Mamady), Skvarka Michael (80' Rodrigues Riquelme).

Gólszerzők:Borvető Áron 39' illetve Keresztes Krisztián 53'

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.