Sport

Két magyar játékosnak is véget ért a kézi-Eb, Palasics műtétre szorult

Két magyar játékosnak is véget ért a kézi-Eb, Palasics műtétre szorult

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 24., szerda
Két magyar játékosnak is véget ért a kézi-Eb, Palasics műtétre szorult

Kényszerű változtatások a magyar férfi kézilabda-válogatott keretében. Biztossá vált, hogy két eddigi kerettagja nélkül kell játszania a magyar csapatnak az Európa-bajnokság hátralévő részén.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Palasics Kristófot keddről szerdára virradó éjszaka vakbélgyulladással megoperálták Kölnben, míg Máthé Dominik hazautazott az Európa-bajnokságról, így a torna során már egyik játékos sem tud pályára lépni a magyar válogatottban. 

Nagyon nehéz napon vagyunk túl, főleg Kristóf, hiszen meg kellett operálni, Dominik térde pedig további vizsgálatokra szorul, így nem lehetnek velünk

- mondta Chema Rodriguez szövetségi kapitány. 

Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk Kristófnak, most az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen és meggyógyuljon. Ezek után futunk neki a franciák elleni középdöntő-mérkőzésnek, de természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el

- tette hozzá.

Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, hogy Palasics Kristófnak kedden hasi panaszai voltak:

Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, hogy Palasics Kristófnak kedden hasi panaszai voltak. – Kristófot tegnap kórházi kivizsgálásra vittük, ahol a részletes vizsgálatok során kiderült, hogy vakbélgyulladása van, éjjel meg is operálták. A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet. Ami Máthé Dominikot illeti, korábbi térdsérülése, majd -műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról.

A magyar csapat szerdán 18 órától vív sorsdöntő meccset Franciaország ellen, a tét az elődöntőbe jutás, ez azonban csak akkor valósulhat meg, amennyiben:

  • magyar győzelem lesz a franciák ellen,
  • Németország kikap a horvátoktól,
  • Ausztria nem győzi le Izlandot (elegendő a döntetlen is számunkra).

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.