Sport

Izland sikerével már továbbjutott a magyar kéziválogatott

Izland sikerével már továbbjutott a magyar kéziválogatott

Az esti meccsek kérdése, hogy az elődöntő összejön-e.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 24., szerda
Izland sikerével már továbbjutott a magyar kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjutott az Európa-bajnokság középdöntőjéből, köszönhetően Izland 26-24-es Ausztria elleni győzelmének.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Erős első félidőt zárt Izland, így 14-8-ra vezetett az osztrákok ellen, viszont a második félidőben egy 7-0-s sorozattal 11 perc alatt fordítottak az osztrákok, de végül az északi szigetország válogatottja volt élesebb a meccs vége felé.

A magyarok az elődöntőbe jutnak, amennyiben sikerül a győzelem a csoportelsőként már elődöntős, olimpiai címvédő franciák ellen, továbbá a házigazda németek pedig kikapnak a horvátoktól. Minden más esetben a magyar együttes az ötödik helyért játszhat pénteken 15.30-tól Szlovéniával.

Az Európa-bajnokság győztese, illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

18 órakor lép pályára a franciák ellen a magyar nemzeti csapat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.