Sport

Folytassa, magyar válogatott! + videók, képek

Folytassa, magyar válogatott! + videók, képek

A szegediek is kitettek magukért a kézilabda Eb-n

2024. január 17., szerda
Folytassa, magyar válogatott! + videók, képek

A hibátlan csoportkör után még nehezebb feladat vár a magyar férfi kézilabda-válogatottra.

 

 

Fergeteges, katartikus, felfoghatatlan, hihetetlen, csodálatos. 

A jelzők, amelyekkel a magyar kézilabda válogatott kedd esti teljesítményét megfogalmazni a szurkolók a közösségi médiában. Válogatottunk 33-25-re nyert a papíron legerősebb csoportellenfél Izland ellen, amely az első két meccsen, Montenegró és Szerbia ellen kiharcolt továbbjutás mellett azt is biztossá tette, hogy a magyar válogatott 2 pontot visz magával a csütörtökön kezdődő kölni középdöntőre.

 

A magyar válogatott a kontinenstornák történetében még soha nem zárt a csoportban hibátlan mérleggel, ráadásul a világ élvonalához sorolt csapat ellen, mint amilyen Izland, emberemlékezet óta nem nem nyert ilyen simán. A játékosok egytől-egyig elmondták, hogy mindhárom meccsen nagyon nagy segítséget kaptak a csapatot elkísérő magyar szurkolóktól.

Amikor kiderült, hogy Mikler Roland nem vállalja az idei Eb szereplést, akkor sokan azon aggódtak, hogy a kapusposzt lesz a gyengéje a magyar csapatnak. Ehhez képest az első nagy tornáján szereplő Palasics Kristóf és a nyolc év után visszatérő Bartucz László minden meccsen oroszlánrészt vállalt a válogatott sikeréből. Palasicsot Izland ellen a meccs emberének választották. 

 

Az OTP Bank-Pick Szeged három válogatott játékosa közül Bánhidi Bence a második meccsen Szerbek ellen kilenc lövésből kilenc gólt szerzett, amivel ő lett a meccs embere. Izland ellen a 12. percben egy sokadik visszanézésre téves ítélettel piros lappal kiállították. A csapat erejét mutatja, hogy egyik legjobbja nélkül is stabil maradt és nyert. 



Bodó Richárd ősszel keveset játszott a Bajnokok Ligájában, ami érezhetően megviselte lelkileg az átlövőt. Ezt a válogatott is megérzi, mivel megszokottnál kevesebbet vállalkozik lövésre, ráadásul igen pontatlanul céloz. Aggódhatnánk, hogy mi lesz vele, azonban éppen ő az a játékos, akinek egyetlen jó meccs elég, hogy átlendüljön a holtponton.

Szita Zoltán egyre jobb formában van. Rajta éppen az látszik, hogy amióta Szegeden is visszakerült a saját posztjára, egyre inkább távolodik a gödör aljától. Az Eb előtt bejelentették, hogy jövőre visszatér a Wisla Plockba, ami szintén az előnyére vált, és Izland ellen régen látott produkciót mutatott. 

 

Így értékelt a meccs után:


 

A magyar válogatott szerdán délelőtt elutazott Kölnbe, ahol este fél 8-tól edzenek majd egyet. Csütörtökön a nap első meccsét játsszák a középdöntő első csoportjába Ausztria ellen. Ebben a szakaszban is kétnaponta lépnek pályára majd a mieink, így szombaton este 6 órától a horvátok, hétfőn este fél 9-től a házigazda németek, majd szerdán 6 órától a a franciák következnek. A csoportból az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik az 5-6. helyért játszik. 

Innen folytatja a válogatott:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.