Sport

Bárki nevezhet a szegedi rendezésű SUP-versenyszámokra

Bárki nevezhet a szegedi rendezésű SUP-versenyszámokra

2024. január 22., hétfő
Bárki nevezhet a szegedi rendezésű SUP-versenyszámokra

Bárki nevezhet a júniusi, szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság SUP-versenyszámaira, a jelentkezési lehetőség már megnyílt.

Az Eb-re június 12. és 16. között kerül sor, gyorsasági szakágban legutóbb 22 évvel ezelőtt volt kontinensviadal a Maty-éren, a SUP szakág történetének viszont ez lesz az első Eb-je.

A SUP hihetetlen fejlődésen ment keresztül az utóbbi években és a népszerűsége most is folyamatosan növekszik

- idézte a magyar szövetség honlapja Horváth Noémit, az Eb versenyigazgatóját. 

2019 óta volt már négy SUP világbajnokság, amelyből egynek szintén mi voltunk a házigazdái Balatonfüreden. Hatalmas öröm, egyben megtiszteltetés volt számunkra, amikor az Európai Kajak-Kenu Szövetség a mi javaslatunk alapján beleegyezett abba, hogy megrendezhessük a szakág történetének első Európa-bajnokságát.

SUP-ban bárki elindulhat, aki már betöltötte, vagy idén betölti a 15. életévét. Nem szükséges a profi státusz, és nem feltétel semmilyen korábbi nemzetközi vagy hazai eredmény felmutatása sem. 

A nevezés részletei a kajakkenusport.hu oldalon olvashatók.

Mindenki nyílt (open) kategóriában versenyez, a merev deszkások hosszútáv (9 km), technikai (1000 m) és sprint (200 m) számban is indulhatnak, és a felfújható deszkásoknak is lesz egy 4,5 kilométeres futam.

A lelátókon több ezer ember fog szurkolni, és reményeink szerint a döntőket a tévénézők is figyelemmel kísérhetik. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni, hogy mostanra milyen erős közösséggé formálódott a szakág

- fogalmazott Horváth Noémi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.