Sport

Azzal lennék elégedett, ha visszatérnék arra az útra, ahol a „régi Bodó Ricsit” láthatják a szurkolók"

Azzal lennék elégedett, ha visszatérnék arra az útra, ahol a „régi Bodó Ricsit” láthatják a szurkolók"

A Pick Szeged válogatott átlövője az Eb-n feledtetné az elmúlt hónapokat.

Kibédi Péter
2024. január 12., péntek
Azzal lennék elégedett, ha visszatérnék arra az útra, ahol a „régi Bodó Ricsit” láthatják a szurkolók"

A Pick Szeged átlövője az Európa bajnokságon szeretné feledtetni az utóbbi néhány hónapot, gólerős játékkal szeretne hozzájárulni a válogatott sikeréhez.

Egyre erősebb csapatok ellen bizonyíthat Bodó Richárd az Eb-n

 

- Akárhányszor járunk a válogatott környékén, mindig jó hangulatban találjuk a csapatot. Vannak nehezebb, vagy komorabb pillanataitok is?
- Általában jó a hangult, ugyanakkor az utolsó napokban már érezhető volt a szakmai stábon is, hogy közeleg az első meccs. Persze ilyenkor is belefér egy kis viccelődés, de annak is megvan az ideje. Az alaphangulatot és a kedvünket viszont nem rontja el az, hogy nyakunkon az első meccs, sőt inkább javít rajta és koncentráltabbá tesz bennünket. Nagyon várjuk a kezdést.
 

- Egy hivatalos és egy nem hivatalos meccset játszottatok a csehekkel Elég lesz ennyi az Eb-re? Sikerült lemérni, hogy miben kell javulni?
- Egy héttel az Eb előtt játszottunk, nem is mondhattunk a meccs után, minthogy mindenben javulnunk kellett. A kapusteljesítményünk és a védekezésünk elfogadhatóbb volt, a támadásban kellett többet javulnunk, de ez már a második meccsen is jobb volt, és azóta is folyamatosan javul. Készülünk az ellenfelekből, természetesen a fókuszban az első meccs, a Montenegró elleni volt. 

Ugyanakkor amellett, hogy a játék, a taktika mellett szükséges az is, hogy úgy küzdjünk, mint tavaly a világbajnokságon.

 Ha ezt megtesszük, akkor nem lehet probléma.

- Három nehéz meccs vár rátok, Montenegró, Szerbia, Izland ellen játszotok sorrendben. Egyre erősebb és erősebb ellenfelek, ami akár még előnyt is jelenthet.

- Közel egyenrangú csapatok ellen kell játszanunk, sokat jelent a pillanatnyi forma is. Egy ilyen tornán fokozatosan emelkedik hőfok, egyre jobban belelendülünk, ahogy haladunk előre a tornán. Nem becsülhetjük le Montenegrót, hiszen jó néhány játékosa a Bundesligában játszik, vannak olyan játékosok, akiket magyar csaptokból is ismerhetünk. Papíron náluk erősebb Szerbia, remek játékosokkal érkeznek, többen nemzetközi rutinnal. Végül jön majd Izland, akiket nem hiszem, hogy be kell mutatnom a magyar szurkolóknak. Egyik meccsen így, másikon úgy játszanak ellenünk, kiismerhetetlenek. Nem egyszerű a csoport, nem egyszerű a keresztág, de most csak az első meccsre, Montenegróra fókuszálunk.
 

- Kár lenne elhallgatni, nehéz periódusa van a pályafutásodnak. Ugyanakkor egy jó Eb szereplés nagyon sokat lendíthet rajta. Mikor jönnél haza elégedetten Németországból?
- Aki figyelemmel követi a kézilabdát, az tudja, hogy nem vagyok egyszerű helyzetben az utóbbi időben. Az utolsó másfél-két hónapom nem a terveknek megfelelően alakult. A csehek ellen érződött is ez, nem jöttek be azok a lövések, amiket magamtól elvárok, vagy amire a csapatnak szüksége van. 

Azzal lennék elégedett, ha visszatérnék arra az útra, ahol a „régi Bodó Ricsit” láthatják a szurkolók. 

A csapatot persze előrébb helyezem magamnál, de a sikerhez az is kell, hogy én is jól játszak. Márciusban olimpiai selejtezőt játszunk, de nem szeretnénk ezt az Európa-bajnokságot eldobni, szeretnénk minél több meccset játszani, ami felkészít a selejtezőkre, ahol nagyon komoly meccsek várnak ránk. De nem győzöm hangsúlyozni: most Montenegrón a fókusz.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.