Sport

A fővárosban vívja a kupa négyesdöntőjét az SZTE-Szedeák

A fővárosban vívja a kupa négyesdöntőjét az SZTE-Szedeák

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 31., szerda
A fővárosban vívja a kupa négyesdöntőjét az SZTE-Szedeák

A Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségének döntése alapján vált hivatalossá a helyszín.

Fotó: SZTE-Szedeák Facebook oldala

 

2024. április 6-7-én a budapesti BOK Csarnokban kerül sor a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa idei négyesdöntőjére.

Az elődöntők párosításai:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - SZTE-Szedeák

NKA Universitas Pécs - NHSZ-Szolnoki Olajbányász

 

Története során negyedik alkalommal játszhat elődöntőt a Magyar Kupában a Szedeák. 

A szegedi csapat Bonifert Domonkos vezetésével 25 évvel ezelőtt, 1999-ben, óriási bravúrt végrehajtva másodosztályú együttesként jutott el a körmendi négyes döntőig, ahol az elődöntőben az Albacomp (69–91), a bronzmérkőzésen pedig a Paks (72–92) győzte le és végül a negyedik helyen zárt.

A későbbiekben a lebonyolítás többször is változott, és amikor 2017-ben ismét eljutottunk a végjátékig, a Nikola Lazics által irányított csapat a győri nyolcas döntőben kellett helytállnia. A negyeddöntőből a PVSK 81-74-es legyőzésével sikerült továbblépni, és bár az elődöntőben a Szolnok túl erősnek bizonyult (58-71), a Körmend elleni bronzmeccset hatalmasat küzdve 72-66-ra megnyerték a szegedi kosarasok, megszerezve a klubtörténet első érmét.

Öt évvel később, a 2022-es, debreceni finálé során még a Győrben elért eredményt is sikerült túlszárnyalni. A sorsoláskor nehezebb utat nem is jelölhettek volna ki Simándi Árpád legénysége számára, de a negyeddöntőben a Falco (78-74), az elődöntőben pedig az Alba (77-67) is fejet hajtott, így a Szedeák története első kupadöntőjére készülhetett. Mint később kiderült, az aranymeccsre elfogyott az erő, a trófeát a Szolnok nyerte (72-100), de a lehetőségek ismeretében az a megszerzett ezüst, arannyal ért fel.

Ezúttal pedig újra Nikola Lazics vezetésével, egy újabb lebonyolítási formátum szerint, a negyeddöntőben a Körmend idegenbeli legyőzését követően (98-91) biztosította be a helyét a Szedeák a Final Fourban.

Az eddigi helyezések sorrendje: negyedik, harmadik, második...most mi következik?

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.