Sport

Szegedi tehetség a Liverpool rangadóján

Szegedi tehetség a Liverpool rangadóján

A mérkőzésen Szoboszlai Dominikon kívül a pálya szélén ott lesz a Liverpool akadémiájától Farkas Erik.

2023. december 17., vasárnap
Szegedi tehetség a Liverpool rangadóján

A Premier League 17. fordulójának vasárnapi zárómérkőzése a legnagyobb angol rangadó lesz, és nem jelentene túl nagy meglepetést, amennyiben a listavezető Liverpool ezúttal is átgázolna a hatodik Vörös Ördögökön.

A mérkőzésen Szoboszlai Dominikon kívül a pálya szélén ott lesz a Liverpool akadémiájától Farkas Erik. A SZEOL SC-ből indult, aki testvérével, Patrikkal került a Vörösökhöz, Patrik azóta a Blackburn csapatával kötött profi szerződést.

Farkas Erik ebben a szezonban már többször is labdaszedő lehetett a Liverpool mérkőzésein: az Aston Villa és az Everton elleni bajnoki mellett a Toulouse elleni Európa-liga meccsen is ott volt a pálya szélén, mindhárom meccset megnyerte a Liverpool.

A United a legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, a Liverpool pedig éppen fordítva, egyet veszített el. Erik ten Hag csapata múlt szombaton megégett az Old Traffordon a Bournemouth ellen, azóta kiesett a Bajnokok Ligájából, ráadásul csoportutolsóként még az Európa-ligában sem vigasztalódhat.

A Liverpool említett veresége ehhez képest sokat nem nyomott a latba. Mivel az angolok számára már nem volt tétje a meccsnek (már korábban bebiztosították a csoportelsőségüket) Jürgen Klopp előrelátóan több sztárját sem vitte magával Belgiumba az Union Saint Gilloise elleni mérkőzésre. Akik pedig elutaztak, azok közül is csak néhány kulcsember játszott, Szoboszlai Dominik például a kispadon ücsörgött.

Az is sokat nyomhat a latba, hogy a vasárnapi rangadón ötven éve nem látott szurkolótömeg űzi előre a Liverpoolt. A lelátók bővítése miatt 57 ezer néző lehet ott az Anfielden, a munkálatok befejeztével, jövőre pedig ez a szám még tovább, 61 ezerre emelkedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.