Sport

Olasz Anna: Reálisan nézve nincs esély arra, hogy ott legyek az olimpián

Olasz Anna: Reálisan nézve nincs esély arra, hogy ott legyek az olimpián

A szegedi úszó azonban nem hagyja abba, az Eb lesz az év versenye neki

Kibédi Péter
2023. december 5., kedd
Olasz Anna: Reálisan nézve nincs esély arra, hogy ott legyek az olimpián

Több mint egy évtized után marad le nagy világversenyről Olasz Anna.

Egyetlen rossz perc elég volt, hogy ne jusson a kvótaszerző világbajnokságra (Fotó:MTI)

 

A 30 éves szegedi úszó szombaton Fábián Bettina és Szimcsák Mira mögött a harmadik legjobb magyar lett a Madeirában rendezett világkupa-versenyen, így nem lehet ott a februári dohai világbajnokságon, ahol ki lehet harcolni az ötkarikás indulást.

"A legbosszantóbb az egészben, hogy a tavalyi világbajnokság óta először éreztem magamat jó formában. Élveztem a felkészülést, az edzéseket, mentálisan és fizikálisan is rendben voltam. Az edzőm és a környezetem is úgy gondolta, sikerülni fog, mert régen láttak ennyire jó állapotban" 

- nyilatkozta hétfőn a közmédiának a Haász SZUE versenyzője. 

A tokiói olimpián negyedik Olasz Anna,  213 után először nem lesz ott egy nagy világversenyen.

Hozzátette, egy "egyperces rossz" szakasz miatt alakultak így a dolgok a vk-viadalon, volt egy rossz helyezkedése, ami után kicsit víz alá is került. 

"Hasonló érzések voltak bennem, mint a kazanyi verseny után, szörnyű volt, most pedig újra meg tudott lepni a sportág. Nem egyszerű helyzet, de én továbbra is szeretek úszni" 

- elevenítette fel a 2015-ös olimpiai kvalifikációs vb-t Olasz Anna, aki akkor Risztov Éva mögött éppen lemaradt a kvótáról, igaz, végül néhány héttel a riói játékok előtt szabadkártyásként megkapta a lehetőséget.

Olasz Anna már csak abban az esetben lehetne ott a párizsi játékokon, ha két honfitársa nem szerezne kvótát Dohában, ő pedig medencében 800 vagy 1500 méter gyorson megússza a szintidőt, ezzel kapcsolatban viszont úgy fogalmazott, "reálisan nézve a dolgokat nincs esély arra, hogy ott legyek az olimpián."

"Az Európa-bajnokságra legalább kijutottam, és nem szeretném egy rossz versennyel befejezni. A szezon után valószínűleg vége az úszásnak, persze a koronavírus-járvány alatt megtanultam, hogy bármi elképzelhető, de most azt mondom, idén az Eb-re készülök" - tette hozzá a magyar versenyző, aki korábban már jelezte, hogy a tervei szerint Párizs után fejezné be.

Olasz Anna ugyanakkor leszögezte, 

"minden képzeletét felülmúlta", amit az elmúlt 15 évben elért a sportágban - többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes -,

 a legfontosabb számára pedig, hogy kivívta azok elismerését, akik számítanak neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.