Sport

Marco Rossi a magyar válogatottban látná Dárdai Mártont

Marco Rossi a magyar válogatottban látná Dárdai Mártont

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 5., kedd
Marco Rossi a magyar válogatottban látná Dárdai Mártont

A magyar szövetségi kapitány a válogatottságról tárgyalt Dárdai Mártonnal, a másodosztályú Hertha BSC labdarúgójával, számolt be róla a Bild című német napilap.

Fotó: AFP

 

A cikk szerint a szakvezető a helyszínen tekintette meg a berliniek legutóbbi bajnoki mérkőzését, amelyet 5-1-re megnyertek az SV Elversberg ellen. Ezután értekezett a német U21-es válogatott alapemberével, Dárdai Pál vezetőedző középső fiával. 

Elmondta neki, hogy szeretné, ha a magyar felnőtt válogatottban szerepelne.

A védekező középpályásként és középhátvádként is bevethető Dárdai Márton a Hertha egyik legjobbja ebben a szezonban, eddig mind a 15 meccsen kapott szerepet, kilenc alkalommal végig a pályán volt, tehát kijelenthető, hogy stabil pontja a fővárosi alakulatnak.

Az elmúlt években végigjárta a német korosztályos csapatokat a játékos, 2022 márciusában pedig az U21-es együttesben is bemutatkozhatott, melynek mezét azóta összesen nyolc alkalommal ölthette magára.

Novemberben a Kickernek úgy nyilatkozott, még nem döntötte el, hogy magyar vagy német válogatott lesz-e.

 

Borítókép: AFP

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.