Sport

Kónya Zsófia a negyeddöntőig jutott a világkupa második napján

Kónya Zsófia a negyeddöntőig jutott a világkupa második napján

2023. december 16., szombat
Fotó: Illyés Tibor
Kónya Zsófia a negyeddöntőig jutott a világkupa második napján

A negyeddöntő jelentette a végállomást Kónya Zsófia a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupa-állomásán.A Szegedi Korcsolyázó Egyesület olimpiai bronzérmes sportolója így összességében a 18. helyen végzett a szintén szegedi Somodi Maja a 24. pozícióban végzett ezen a távon.

Fotó: Illyés Tibor. Nem sikerült a döntőbe jutás a lányoknak.

A két szegedi korcsolyázó tagja volt a női váltónak is, rajtuk kívül Bácskai Sára Luca és Sziliczei-Német Rebeka alkotta az egységet. A lányok az elődöntőben a harmadik helyen végeztek a kanadaiak és a hollandok mögött, megelőzve a lengyeleket, mindez pedig azt jelenti, hogy vasárnap a B döntőben lesznek érdekeltek.

A fiúk váltójában is két szegedi érintettség volt, Nógrádi Bence (FTC) és Jászapáti Péter (SZKE) volt ott a csapatban, amelyet kizártak az elődöntőben, így nem léphetnek jégre a vasárnapi B döntőben.

A férfiak 1000 méteres futamában Nógrádi Bence a 30., Jászapáti Péter pedig az 50. helyen végzett.

Vasárnap 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták fináléit rendezik a dél-koreai fővárosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.