Sport

Bánhidi Bence szerint a szív, az ész és a jó játék hozta meg a Kielce elleni sikert

Bánhidi Bence szerint a szív, az ész és a jó játék hozta meg a Kielce elleni sikert

Az ünnepek is a kézilabdáról szólnak a Szeged csapatkapitányánál

Kibédi Péter
2023. december 7., csütörtök
Bánhidi Bence szerint a szív, az ész és a jó játék hozta meg a Kielce elleni sikert

Egy hét alatt sokat fordult a világ az OTP Bank Pick Szegeddel. A miértjére kerestük a választ Bánhidi Bencével.

Volt mirt örülnie a szegedi kézilabdázóknak a Kielce meccs után (Fotó: pickhandbal.hu)

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

- Két arcát mutatta meg egy héten belül a csapat. Melyik az igazi?

- Szívesen mondanám, hogy a tegnapi, de nem lenne igaz. Zágrábban is mi kaptunk ki, és a Kielce ellen is mi nyertünk. A lengyelek ellen egy nagyon magas hőfokú meccset játszottunk, ahol több periódusban is dominálni tudtunk. Ennek nagyon sok összetevője van, kezdve a kapusteljesítménynél, folytatva a védekezéssel. Minden játékelemben koncentráltan tudtunk játszani, és ugyan szoros volt a vége, az irányítást nem adtuk ki a kezünkből. 

Az egész őszi szezonra igaz, hogyha a tudásunk legjavát hozzuk, koncentráltan, csapatként tudunk mérkőzést kézilabdázni, akkor eredményt érünk el. 

Nem akarom kikerülni a kérdés másik felét sem, a Zágráb meccsen a másik arcunkat mutattuk valóban. Azonban ott is látható volt, hogy nem képességbeli, akaratbeli vagy erőnléti problémánk van. Az volt az a meccs, amikor bármit csináltunk, semmi nem sikerült. A Kielce ellen helyére kerültek a dolgok, ésszel, nagy szívvel, és jól játszottunk. Jó így búcsúzni a BL sorozattól az idei évre.


- Hosszú idő után neked is kiemelkedő volt a teljesítményed. A sérülésed teljesen rendbe jött?
- Szezon közepén ha egy kézilabdázónak nem fáj valamije, akkor az nem játszott jól. Félretéve a viccet, szerencsére a lábam rendben van, nem zavar a játékban. A kihagyás nem jött jókor, éppen kezdtem visszanyerni a formámat a deréksérülés után, élveztem a játékot. Nem voltam boldog, de szerencsére a múlté a sérülés. 

A Kielce ellen valóban jól ment a játék, ugyanakkor azt is tegyük hozzá, hogy sokkal többször találtak meg labdával a társak, mint korábban. 

Két poszttársam is szépen termelt, ők is kapták a labdát. Jó taktika volt és éltünk is vele.

- A Kielce elleni bravúrral elkönyvelhető a továbbjutás a BL csoportból?

- Ha ebben élnénk, akkor a múlt héten a zágrábi meccs után a kiesésünket könyveltük volna el. Messze még a vége, még négy meccsünk van, ráadásul rendkívül szoros a csoportunk. A harmadik és hetedik hely között három pont különbség van, nézhetnénk a másik oldalról is, még a harmadik hely is elérhető. Ez sokkal motiválóbb, mint a kiesés ellen küzdeni. 

Természetesen tudom, hogy négy nagyon kemény meccs vár ránk, de egyáltalán nem mondanám azt, hogy esélytelenek vagyunk, ahogy azt sem merném kijelenti, hogy a Zágráb ne tudna meglepetést okozni. 

Februárban folytatjuk, a vonalat március elején húzzák meg alul és felül is.
 

- Sokat nem pihenhetsz addig, jön az Európa bajnokság januárban. Kézilabdás lesz a karácsony és a szilveszter?
- Szerencsére most úgy lett összerakva a programunk, hogy pénteken játszunk még a Budakalász ellen, utána már csak a válogatottban vár ránk meccs, de az majd januárban. Egy kicsit nyugisabban alakul a decemberünk a korábbiakhoz képest, lesz idő az ajándékokra, családra és egy kis pihenésre. De csak kevés pihenő lesz valóban, mert a válogatott ismét kitölti az ünnepeket, gyakorlatilag csak karácsonykor és szilveszterkor leszünk szabadok, a többi az munkáról szól. Január 12-én már kezdődik az Eb, kemény meccsekkel. 

Nem lesz könnyű az Európa bajnokságon sem, de azt pont a Zágráb és a Kielce ellen láthatta mindenki, hogy a kézilabdában bármi megtörténhet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.