Sport

A vármegyei téli bajnok minden erejével azon van, hogy újra NB III-as legyen

A vármegyei téli bajnok minden erejével azon van, hogy újra NB III-as legyen

Hosszabb távon szeretnének megragadni a harmadosztályban.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 28., csütörtök
A vármegyei téli bajnok minden erejével azon van, hogy újra NB III-as legyen

A Csongrád-Csanád vármegyei elsőosztály egyértelmű bajnokesélyese az SZVSE-G-Falc Kft, amely egy hétpontos előnnyel mehetett a téli szünetre, miután mindössze egyetlen egy vereséget szenvedett el az ősz folyamán. A klub szakosztályvezetőjével, Kelemen Balázzsal beszélgettünk a csapat őszéről, tavaszáról, valamint a szezont kettéválasztó ünnepi, téli időszakról.

Fotó: Szegedi Vasutas Sportegyesület - Labdarúgó szakosztály

 

A szezonrajt nem úgy sikerült, ahogy azt szegedi csapatnál elképzelték: hazai pályán a Kiskundorozsmától szenvedtek vereséget.

Az első fordulóban a Kiskundorozsma remekül védekezett végig és amíg mi elpuskáztuk a helyzeteinket ők végig vittek két szép kontrát amivel megérdemelten nyertek. Az ilyen vereségeket könnyebb elfogadni, van ilyen a fociban, ezekből az esetekből kell és tudunk is tanulni a legtöbbet

- mondta a szegedi klub szakosztályvezetője. 

Azután viszont minden bajnoki találkozót sikerrel abszolváltak, ami a tabella élére repítette az együttest. Nem is volt kisebb az elvárás a szezont megelőzően, ezt Kelemen Balázs fogalmazta meg.

A szezon előtt a bajnoki címet tűztük ki célul, így nagyon boldogok vagyunk, hogy az első helyen tudunk fordulni és eddig sikerül megfelelni a saját magunk által támasztott elvárásoknak, sőt egy kicsit túl is szárnyalni azokat. Hosszú utat tettünk meg hiszen már a tavalyi évünk arról szólt, hogy az idei szezonra álljon össze a csapat és örülünk, hogy ez egyre jobban sikerül.

"Azt gondolom ilyen félévet bármikor elfogadnánk. Ami külön öröm , hogy az összes meccsünkön több lehetőséget dolgoztunk ki ellenfeleinknél , nem érdemtelenül nyertünk. Ha ezen az úton maradunk sikeres lehet a tavaszunk is még akkor is ha ezt a teljesítményt nehéz lesz megismételni de törekszünk rá" - tette hozzá.

A 7 pont kényelmes előny, de nem enyhülhet a figyelem.

Megnyugtató, de nem szabad, hogy ez elaltasson bennünket. Nem jött jól, hogy elmaradt az utolsó meccsünk, mert lendületben voltunk, de bízunk benne, hogy jól tudjuk kezdeni a tavaszt ami még kedvezőbb pozícióba helyezne minket, megadva az alaphangot a folytatásra.

A 14 mérkőzésen 55 rúgott és 18 kapott gól a csapat őszi mérlege. (Fotó: Szegedi Vasutas Sportegyesület - Labdarúgó szakosztály)

 

A pihenés a középpontban, ez lehet a kulcsa a sikeres tavaszi folytatásnak.

Most mindenképp a pihenésé a főszerep, mert elképesztő kemény tavasz vár ránk. Lesz 18 bajnoki meccs és van még megyei kupa mérkőzés is és jó esetben az osztályozó meccsek. Akár 23 mérkőzés is összejöhet, ami nagyon megterhelő, főleg hogy a legvégén kellene csúcsformában lenni. Erős a társaság mentálisan és jó egyének alkotják. Mindenki nagyon szeretné, hogy elérjük a célunkat, így nekem is könnyebb dolgom van abban, hogy tartsuk a fókuszt.

A szakosztályvezető is igyekszik kipihenni az őszi szezon fáradalmait az ünnepi időszakban.

Családi körben fogom tölteni nyugalomban amit már nagyon várok. Rám is rám fér hiszen a felnőtt csapat mellett rengeteg más teendőm is van a szakosztályban elég itt említeni az öt utánpótlás csapatot. 

A csapat pedig már lezárta az évet: december 16-án a Kiskakas csárdában tartották az évzáró vacsorát Mizsik Attila jóvoltából. Megfelelő módon megünnepelték az eddigi szereplést Kelemen Balázs elmondása alapján.

A felfrissülést újabb munka követi.

December 28.-ig szünet van, majd egyéni edzéseket kapnak a fiúk. Csapatszinten pedig január második hetében találkozunk, az első edzőmeccsünk pedig január 20.-án lesz a Sándorfalva ellen.

Február 3-án, a Hódmezővásárhely ellen indul a tavaszi szezon. (Fotó: Szegedi Vasutas Sportegyesület - Labdarúgó szakosztály)

 

Az elvárások magasak a következő esztendőt, esztendőket illetően is.

A felnőttnél legfontosabb célom, hogy elérjük a bajnoki címet. Ha ez összejönne, akkor sikerrel venni az osztályozót, ami nem egyszerű feladat, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az Szvse újra nb3-as csapat legyen és meg is ragadjon ott hosszabb távon. Ezért dolgozunk minden nap.

A szakosztályvezető kifejtette, hogy az utánpótlásban minél több gyereket szeretnének vonzani. Egy év alatt 80 gyermek választott a klub utánpótlását, a cél pedig az, hogy ezt megduplázzák jövőre. Most is lesz egy nagy toborzó programjuk, mivel a tornacsarnok műfű borítást kapott, így remek körülmények között készülhetnek a gyerekek egész télen.

Erős őszt zárt az SZVSE-G-Falc Kft, hasonló tavaszt szeretne: a cél az NB III.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Szegedi Vasutas Sportegyesület - Labdarúgó szakosztály

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.