Sport

A Liverpool legértékesebb játékosa lett Szoboszlai Dominik

A Liverpool legértékesebb játékosa lett Szoboszlai Dominik

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 20., szerda
A Liverpool legértékesebb játékosa lett Szoboszlai Dominik

A labdarúgással foglalkozó nemzetközi szakoldal, a Transfermarkt frissítette Szoboszlai Dominik és egyben minden más labdarúgó piaci értékét. A magyar válogatott csapatkapitányának az értéke 5 millió eurót emelkedett, így tehát a 75 millióra taksáló árával az angol klub holtversenyben legértékesebb játékosa lett.

Fotó: MTI/AP/Jon Super

 

Legutóbb októberben módosította Szoboszlai Dominik értékét a Transfermarkt, akkor ötvenről hetvenmillió euróra ugrott a piaci értéke. Az volt az első frissítés, amióta a nyáron Angliába igazolt, és a szerkesztők úgy érezték, olyan teljesítményt nyújt a Liverpool mezében, hogy tovább kell növelni az értékét.

Az immáron 75 milliót kóstáló Szoboszlai a kolumbiai támadóval, Luis Díazzal holtversenyben a Liverpool legértékesebb játékosa.

Az angol sztárcsapat éppen ennyiért vásárolta meg Szoboszlai játékjogát a Lipcsétől a nyáron, ugyanis ez az összeg szerepelt a szerződésében kivásárlási záradékként. Amikor Jürgen Klopp úgy döntött, hogy kiperkál ennyit, azt sokan megelőlegezett bizalomnak tartották, de a jelek szerint Szoboszlai néhány hónap alatt bebizonyította edzője igazát.

A Liverpool legértékesebb futballistái:

1. Szoboszlai Dominik 75 millió euró
1. Luis Díaz 75 millió
3. Trent Alexander-Arnold 70 millió
4. Mohamed Szalah 65 millió
4. Alexis Mac Allister 65 millió
4. Darwin Núnez 65 millió
7. Cody Gakpo 50 millió
7. Diogo Jota 50 millió
9. Ibrahima Konaté 38 millió
10. Andy Robertson 35 millió

Borítókép: MTI/AP/Jon Super

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.