Sport

Villámsebességgel elkelt az összes jegy a magyar-montenegró Eb-selejtezőre

Villámsebességgel elkelt az összes jegy a magyar-montenegró Eb-selejtezőre

2023. november 3., péntek
Villámsebességgel elkelt az összes jegy a magyar-montenegró Eb-selejtezőre

Már biztos, hogy a magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt vívja utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését is, ugyanis pénteken alig több mint két és fél óra leforgása alatt minden jegy elkelt a november 19-i, Montenegro elleni csoportmeccsre.

Remélhetőleg a Montenegro elleni összecsapás végén is ekkora lesz a magyar öröm. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A jegyek értékesítése pénteken délelőtt 10 órakor kezdődött, és a már értékesített bérleteken felül, több mint 110 ezer jegyigénylés futott be. Egy szurkoló négy jegyet vásárolhatott, és kötelező volt a szurkolói klubba belépni mindehhez. Így a regisztráció nélküli vásárlásra már nem lesz lehetőség.

A Puskás Aréna 2019-es átadása óta-a pandémiás időszakot leszámítva-folyamatasan telt ház előtt játszik a magyar labdarúgó-válogatott. Ameddig hosszú évekig csak nagyon kevesen jártak rendszeresen a nemzeti csapat meccseire, addig az utóbbi években “közelharc” folyik a belépőkért. A különböző oldalakon, a népszerűbb meccsekre nem egy alkalommal öt-hatszoros áron cserél gazdát a belépő.

A szerbek elleni győztes keretből többen hiányoznak majd, nélkülük kell megvívni a kijutásért a csatát. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

ÉRTHETŐ OKOKBÓL ILYEN NÉPSZERŰ A NEMZETI CSAPAT

A magyar válogatott kiemelkedően szerepel a közelmúltban, Marco Rossi irányítása alatt. Már hat forduló lement a nyolcból a selejtezősorozatban, Magyarország pedig továbbra is a 'G' fémjelzésű csoport első helyét foglalja el. Szerbia 1, Montenegró 6 ponttal lemaradva követi a magyar nemzeti csapatot. 11 lőtt gól mellett mindössze 4 kapott áll Rossi csapatának neve mellett.

Hosszú idő után először juthat ki egyenes ágon, pótselejtezőkör nélkül Európa-Bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott.

HAT ÉVE NEM VOLT ILYEN ELŐKELŐ HELYEN A VÁLOGATOTT

A magyar válogatott két pozíciót előrelépve a 30. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet. A magyar válogatott 2017 óta nem állt ennyire előkelő helyen a világranglistán, akkor a júniusi Andorra elleni 1–0-s zakót követően a 26.-ról egészen az 50. pozícióba hullott vissza a csapat. Míg Marco Rossi 2018-as kinevezésekor az 51. helyen állt a válogatott, amely 2019 óta minden naptári évet előkelőbb világranglista-helyen zárt, mint ahol megkezdte azt. 

Először november 16-án Bulgáriában lép pályára a magyar csapat, azután fogadja Montenegrót. A Puskás Arénában kizárólag magyar szurkolók lesznek, miután az UEFA büntetést szabott ki a vendégekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.