Sport

Tovább menetel a Szedeák, egy nagyon szoros meccsen idegenben verték meg a Kecskemétet

Tovább menetel a Szedeák, egy nagyon szoros meccsen idegenben verték meg a Kecskemétet

2023. november 3., péntek
Tovább menetel a Szedeák, egy nagyon szoros meccsen idegenben verték meg a Kecskemétet

A Szedeák, miután hazai pályán végrehajtott egy hatalmas bravúrt és legyőzte a címvédőt majd a rá következő héten az Oroszlányt is két vállra fektette azzal a céllal látogatott el a Kecskemét otthonába, hogy ott folytassa győzelmi szériáját.

A mérkőzés első pontjait a házigazdák szerezték Karahodzic révén, de erre gyorsan tudott reagálni a szegedi gárda egy Locke triplával. Ezt követően percekig ment az adok-kapok a csapatok között, de mindig a Kecskemét járt egy lépéssel előrébb. A negyed felénél magasabb fordulatszámra kapcsolat a hazai gárda, amit a szegedi kosarasok nem tudtak lekövetni, hiába kért időt Lazics mester 17-10-es állásnál, nem tudta megtörni a hazai csapat lendületét. Így az első játékrészt követően kilenc ponttal vezetett a Kecskemét.

A második negyedben megérkezett a szegedi csapat, és könnyedén felvették a meccs ritmusát. Kisimult a támadójáték és a játékrész feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követőn viszont egy 9-4-es futást produkált a hazai gárda, így tehát 44-33-nál Lazics mesternek ismét időt kért, aminek meg is lett az eredménye. A szegedi kosarasok felszívták magukat és egy 14-6 os futással válaszoltak. Így tehát Ryan Woolridge vezetésével a második játékrészt 22-28-ra behúzta a szegedi gárda ezzel pedig három pontra zárkóztak.

A félidőben: DUNA ASZFALT DTKH Kecskemét- SZTE-Szedeák: 50-47

A szünetről rendkívül koncentráltan és energikusan jött ki a szegedi csapat és egy 14-6-os futással leradírozta a hazai csapatot a pályáról. A Szedeák védekezése felkeményedett és ennek köszönhetően nehéz dobásokba kényszerítették bele a kecskeméti kosarasokat, akik rengeteg triplát hagytak ki és az összeszedett lepattanókból pedig rohanni tudtak a szegedi kosarasok, akik rendezetlen védelem ellen sok könnyű kosarat szereztek. Hiába tett meg mindent a hazai csapat, hogy megzavarja a szegedieket és rendezze a sorait, egyszerűen nem tudták megtörni a kecskemétiek Woolridgék lendületét. A Szedeák játékosainak minden hazai kosárra volt válasza, és könyörtelenül ledominálták a Kecskemétet. A harmadik negyedben a szegediek ízekre szedték a hazaiak védekezést, és kilenc ponttal nyerték meg a játékrészt. Ezzel pedig megfordították a mérkőzést, és hat pontos előnnyel fordulhattak rá az utolsó negyedre.

A negyedik negyedet egy Mucza triplával nyitotta meg a szegedi csapat, amire a Kecskemét egy Sinik duplával válaszolt, de a másik oldalon Lake egy kettessel kilenc pontra növelte a Szedeák előnyét, és a hazaiak edzőjének időt kellett kérnie. Az időkérést követően egy gyors három ponttal próbált zárkózni a Kecskemét, de a szegedi kosarasok erre rögtön négy ponttal válaszoltak, így visszaállt a tíz pontos vendég előny. A kecskemétiek edzőjének pedig el kellett égetnie ismét egy időkérést, abban a reményben, hogy fel tudja majd rázni a csapatát. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a hazai csapat sokkal keményebben és koncentráltabban kezdett el kosárlabdázni, amivel megtörték a Szedeák lendületét és három perccel a mérkőzés vége előtt már csak hét pont volt a szegediek előnye. Minderre reagálva Lazics mester is időt kért, hogy rendet rakjon a fejekben, de a hazaik lendületét ezt sem tudta megtörni és egy perccel a vége előtt már csak egy ponttal vezetett a szegedi csapat. Ezt követően Woolridge vágott be egy triplát majd egy büntetőt is a helyére rakott, ezzel pedig 92-96-ra vezetett a Szedeák, de Wittmann triplájával még válaszolni tudtak a kecskemétiek majd végül, Locke két büntetője zárta le az összecsapást.

Egy nagyon nehéz és küzdelmes mérkőzésen tudott győzedelmeskedni a szegedi csapat 95-98-ra , akik ezzel zsinórban harmadik mérkőzésüket húzták be.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - SZTE Szedeák 95-98 (28-19, 22-28, 19-28, 26-23)

Bajnokság, 6. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Györfy Rúben, Farkas Gábor (Téczely Tamás)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik ,Bouges ,Ivkovic ,Dramicsanin ,Karahodzsics. Cserék: Lawrence, Wittmann, Tóth.

SZTE Szedeák: Woolridge ,Locke ,Balogh ,Bognár ,Lake. Cserék: Mucza, Zsiros, Cohil.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.