Sport

Nem sikerült a bravúr, búcsúzott a Magyar Kupából a Szeged-Csanád GA

Nem sikerült a bravúr, búcsúzott a Magyar Kupából a Szeged-Csanád GA

2023. november 1., szerda
Nem sikerült a bravúr, búcsúzott a Magyar Kupából a Szeged-Csanád GA

A magyar másodosztály 5. helyezettje fogadta az elsőosztály 9. csapatát.

A Szent Gellért Fórumban tétmeccsen egyszer játszott a Kecskeméti TE, akkor 2-0-ás szegedi siker született. Az akkori Szeged-Csanád GA kezdőjében szerepelt Kővári Róbert, aki most is kezdett. Továbbá a mostani kupameccsen a kispadon kezdők közül az utolsó Kecskemét elleni győzelemnél szintén jelen volt, Molnár-Farkas Tamás és Gajdos Zsolt is, aki gólt is szerzett anno.

Horváth Krisztofer is pályára lépett azon a találkozón, viszont akkor még szegedi színekben játszott a magyar válogatott középpályás.

Gyász szünet előzte meg a kezdőrúgást, a 93 éves korában elhunyt Dávid Szaniszláról emlékeztek meg, aki 25 évig volt a szegedi serdülő- és ificsapat intézője. Élete utolsó éveiben is hétről hétre ott ült a Szent Gellért Fórum lelátóján, szurkolt a szegedi labdarúgásnak és a szegedi labdarúgóknak.

Nagy számban érkeztek a szomszéd vármegyéből. Egy szurkolótársukról emlékeztek meg a kecskemétiek.

A papíron esélyesebbnek számító vendég csapat magához ragadta a kezdeményezést a mérkőzés elején, a Szeged pedig visszahúzódott a kapuja elé, ahogy az várható is volt. A 4. percben adódott a találkozó első lehetősége, amely egy kaput elkerülő kecskeméti fejessel zárult. Az első hazai helyzet a 16. percben volt feljegyezhető, amikor Palincsár próbálkozott 14 méterről, de blokkolták lövését, a labda Márkvárt elé került, aki szintén lövésre vállalkozott a tizenhatoson kívülről, de ez is a kecskeméti blokkban végezte.

Az első félidő második felében fokozatosan talált magára a Szeged, többet volt a hazaiaknál a labda, gyakrabban jutott el a kecskeméti kapu előterébe. A mérkőzés legnagyobb helyzetét egy, a 33. percben a vendégek részéről eleresztett távoli lövés jelentette, melyet Takács a léc fölé tolt. Viszont a félidő végén jött a fekete leves: Horváth Krisztofer adott be a jobb oldalról egy szögletet, melyre a röviden érkezett Iyinbor Patrick, aki becsúsztatta a labdát a rövid laposba. A félidő utolsó mozzanatával szerzett vezetést a Kecskemét.

Félidőben: Szeged-Csanád GA - Kecskeméti TE 0-1.

Aktív volt a kecskeméti jobboldal, akadt dolga a szegedi védelemnek.

Nem találtak fogást egymáson a felek a második félidő első perceiben. Komoly helyzet jóformán egyik kapu előtt sem alakult ki. A Kecskemét láthatóan kevésbé játszott támadó felfogásban, a Szeged pedig tette a tőle telhetőt, de nem tudott a kecskeméti kapuhoz férkőzni.

Hasonló mederben folyt tovább az összecsapás egészen a 77. percig, amikor Doncsecz Levente kapott egy nagyszerű kiugratást és a tizenhatoson belül, szemben a kapuval találta magát a labdával, második szándékból vállalta el a lövést, az viszont a blokkban kötött ki. Prosser beállásával életre kelt a szegedi jobboldal, Könczey is egyre többet vett részt a hazaiak támadásvezetésében. A hosszabbításban adódott még egy szegedi helyzet, Borvető ollózását védte Varga Bence, az eredmény nem változott.

Elszántan küzdött a Szeged-Csanád GA az utolsó pillanatokig, de ez nem volt elegendő sem a hosszabbítás, sem a továbbjutás kiharcolásához.

Végeredmény: Szeged-Csanád GA - Kecskeméti TE 0-1.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kecskeméti TE 0-1 (0-1)
Mol Magyar Kupa 4. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 3183 néző előtt
Vezette:
Hanyecz Bence, asszisztensek: Szilágyi Norbert, Vrbovszki Pál, tartalék játékvezető: Takács Tamás

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács János, Nagy Zsombor, Szilágyi Zoltán, Palincsár Martin (Doncsecz Levente '67), Haris Attila (Radics Márton '67), Nyári Patrik (Gajdos Zsolt '87), Könczey Márk, Papp Áron (Prosser Dániel '67), Borvető Áron, Kővári Róbert (Gera Norbert '78), Márkvárt Dávid vezetőedző: Stevanovic Aleksandar

Kecskeméti TE: Varga Bence, Horváth Krisztofer (Izidorio Matheus '80), Szalai Gábor (Szabó Alex '45), Vágó Levente, Belényesi Csaba, Tóth Barna (Pálinkás Gergő '65), Myhailo Meskhi (Zsótér Donát '45), Szűcs Kornél, Szuhodovszki Soma, Iyinbor Patrick, Zeke Márió (Májer Milán '87) vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: - illetve Iyinbor Patrick '45+1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.