Sport

Megvan a szegedi előny a kupapárharc első meccsén

Megvan a szegedi előny a kupapárharc első meccsén

Vasárnap kora este újra a MAFC lesz az ellenfél, akkor a bajnokságban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 17., péntek
Megvan a szegedi előny a kupapárharc első meccsén

A férfi Magyar Kupa csütörtöki nyolcaddöntőjében a Vidux-Szegedi RSE a MAFC ellen egy nagyon szoros csatában diadalmaskodott 3:1-re, így előnyben várhatják a visszavágót a szegediek, amelyet hazai közönség előtt játszhatnak majd. 

Fotó: szegedvolley.com

 

Mind a négy játékrészben óriási csata folyt minden ponttért, kimondottan egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. Két szettben 25 pont fölé kellett menni a győzelemhez.

A 3-1-es siker során, a második játékrészben maradt alul a szegedi csapat, tehát tudott egyenlíteni a hazai gárda, azonban a Tisza-partiak magabiztossága nem illant el, sikerrel vették a harmadik majd negyedik szettet is.

Saját csapata mellett a MAFC együttesét is dicsérte Berkes Zoltán szegedi vezetőedző.

Óriási gratuláció jár a srácoknak, mert hatalmasat küzdöttek ma egy nagyon jó röplabdát játszó, és nagyon jó formában lévő csapat ellen. Szinte egész héten nem tudtunk a teljes kerettel edzeni, így még jobban felértékelődik ez a győzelem. A MAFC nagyon kellemetlen játékot játszik, de hatalmas motiváció volt a srácokban, ami átlendített minket a hullámvölgyeken és hibákon. A mezőnyjátékban óriásit játszottunk, és a sáncban is rengeteget léptünk előre, a taktikai utasításokat igyekeztek maradéktalanul betartani, így újra tanúbizonyságot tett a csapat küzdeni tudásból. Vasárnap jön a folytatás már az Extraligában, így nagyon kell a koncentráció, hogy azt a meccset is győzelemmel tudjuk zárni hazai pályán.

Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő 1. mérkőzés
MAFC-BME – Vidux-Szegedi RSE 1:3 (24:26, 25:22, 23:25, 25:27)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 48 néző. V.: Halász, Barabás.
MAFC: Bandi 2, Reyes Rodriguez 20, Katona 6, Altunaga 24, Oláh 9, Balogh 2. Csere: Benkő (liberó), Zeitler, Sárik-Veress, Kocsondi 3. Vezetőedző: Pápai Péter
SZRSE: Piti 14, Bodnár 3, Csányi 10, Kiss G. 3, Gönczi 20, Durigon Pozzobon 25. Csere: Borsi (liberó), Kasnyik. Vezetőedző: Berkes Zoltán

A párharc visszavágóját december 6-án rendezik Szegeden.

Azelőtt azonban még az Extraligában is összecsapnak a felek, vasárnap 18 órától az Újszegedi Sportcsarnokban néznek újra farkasszemet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.