Sport

Győzelemmel debütált a Pick Arénában a magyar kézilabda-válogatott

Győzelemmel debütált a Pick Arénában a magyar kézilabda-válogatott

2023. november 4., szombat
Győzelemmel debütált a Pick Arénában a magyar kézilabda-válogatott

A magyar csapat most debütált a két éve átadott Arénában. A jövő januári, németországi Európa-Bajnokságra való készülés jegyében két alkalommal is megmérkőzik Lengyelországgal a magyar nemzeti csapat. Előbb Szegeden, majd vasárnap Békéscsabán újra találkoznak a felek.

A találkozó előtt külön köszöntötték Rosta Miklóst, aki az előző szezon gólkirályi címéért járó díjat vehette át. A Pick Szeged korábbi játékosét hatalmas üdvrivalgás fogadta.

Előkerültek a magyar zászlók Szegeden.

A találkozón Lengyelország szerzett vezetést. A magyar válogatott első három találatát egyaránt Pick-játékos szerezte, először Szita, majd kétszer Bánhidi villant meg. A mérkőzés első 15 percében inkább érvényesült a vendégek akarata, volt hogy háromgólos előnyben játszhattak a lengyelek. Az összecsapás sokgólosnak semmiképpen sem volt nevezhető.

A hibák fellelhetők voltak mindkét válogatott játékában, a magyarok esetében érthető is valamely módon, hiszen, a válogatott első sora a januári világbajnokság óta először játszott újra együtt. Egy magyar időkérés kellett ahhoz, hogy összekapja magát a magyar csapat, és ha nem is könnyen, de a 22. percben előbb egyenlítettek, majd 2 perccel később már két góllal vezettek a hazaiak.

Bár minden esélye megvolt arra, hogy növeljék az előnyüket a magyarok, de a támadás továbbra is dadogott-és mellette négy büntetőt is elhibáztak. Sőt, mivel a lengyelek egy időn túli hétméterest dobhattak, így a vendégek mehettek előnnyel a pihenőre.

Félidőben: Magyarország - Lengyelország 14-15.

A játék képe nem sokat változott a második játékrészre, gólokban különösebben nem volt kiemelkedő mérkőzés. Jó iramot diktált mindkét fél, az nem volt mondható, hogy bárki ne venné komolyan ezt a felkészülési meccset. A második játékrész első felében a felek közti különbség 1-2 gól között ingázott, végig magyar vezetéssel.

Az utolsó 15 percre a magyar csapat és szurkolótábor is feljebb kapcsolt egy sebességfokozattal. Az összecsapáson először négygólos magyar vezetés állt az eredményjelzőn a 49. percben. Annál összeszedettebbé vált a magyar válogatott játéka, minél több perc volt a játékosok kezeiben. Érdemes kiemelni Andó Adrián szép védéseit, jól szállt be a kapuba. Az előnyt sikerült megtartani a válogatottnak, a szegedi játékosok igazán otthon érezhették magukat, amit jó játékkal háláltak meg.

Végeredmény: Magyarország - Lengyelország 31-27.

Felnőtt válogatott felkészülési mérkőzés, Szeged, Pick Aréna, 2500 néző előtt
Vezette: Nachevski Gjorgji és Nikolov Slave
Magyarország-Lengyelország 31-27 (14-15)

Magyarország: Andó A., Sipos A., Bóka B., Krakovszki B., Ligetvári P., Mikler R., Krakovszki Zs., Máthé D., Fazekas G., Rodríguez A., Bánhidi B., Szöllősi Sz., Szita Z., Ancsin G., Bodó R., Rosta M., Lékai M., Hanusz E. Vezetőedző: Chema Rodríguez

Lengyelország: Daszek M., Jedraszczyk P., Olejniczak M., Komarzewski K., Walczak P., Bis B., Paterek P., Pietrasik A., Walach M., Ossowski A., Wiaderny Sz., Moryto A., Gebala M., Dzialakiewicz Sz., Dawydzik D., Gajek K., Czaplinski M., Skrzyniarz J., Vezetőedző: Marcin Lijewski

Hétméteres: 4/1 illetve 2/2
Kétperces kiállítás: Bóka B. ('7), Ancsin G. ('49) illetve Bis B. ('4 és '27), Dawydzik D. ('33)

A két együttes vasárnap 16 órától Békéscsabán mérkőzik meg egymással újra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.