Sport

Ezt a drámát szeretjük: Európa bajnokságon a magyar válogatott

Ezt a drámát szeretjük: Európa bajnokságon a magyar válogatott

A döntő gól után középkezdésre sem volt idő

2023. november 16., csütörtök
Fotó: Szigetváry Zsolt
Ezt a drámát szeretjük: Európa bajnokságon a magyar válogatott

Irány Németország-Eb-n a magyar válogatott!

Fotó: Szigetváry Zsolt. Labdarúgó Eb-selejtező - Bulgária-Magyarország

Egyetlen pont kellett a magyar válogatottnak ahhoz, hogy kijusson a jövő évi, németországi Európa Bajnokságra. Kis túlzással ez volt a könnyebb dolog, miután a csütörtöki ellenfél, Bulgária bő egy hetes cirkusz után tudott helyszínt találni a meccsnek. A bolgár szurkolók beígért tüntetése így sem maradt el, a meccsnek nagy nehezen megtalált szófiai stadion környékén többször is összecsaptak a rendőrökkel. Bent a stadionban ennek nyoma sem volt, ahogy szurkolóknak sem, mivel a találkozót zárt kapuk mögött rendezték. 

A meccsen a magyar válogatott lépett fel támadólag. Sorozatban gyártották a helyzeteket, és a 10. percben gólt hozott. Szoboszlai életerős középre adásába Ádám Martin tette bele a fejét, és közelről pedig a rövid alsóba fejelt. (0–1)

ÁDÁM Martin
Ádám Martin fejesével vezetett a magyar válogatott(Fotók: MTI/Illyés Tibor)

 

A gól után is támadásban maradt válogatottunk, mégis a hazaiknak sikerült egyenlítenie. A 25. percben először vették célba Dibusz kapuját, Deszpodov adott középre a jobb szélről, Delev szép mozdulattal húzta vissza a labdát, majd a bal felső irányába tekert. A labda egy védőn megpattanva került a hálóba. (1–1)

A magyar válogatott dominált a meccsen, amit a bolgárok több kisebb-nagyobb szabálytalansággal igyekeztek megtörni. Ennek „eredménye” egy második sárga lap után kapott piros lap volt. Amtonov másodszor szabálytalankodott lapot érőenÁdám Martinnal szemben, így a 37. percben mehetett zuhanyozni.

Bolgár piros helyett dupla magyar sárga lett a vége

A 42. percben kis híján kettős emberelőnybe került a magyar válogatott, Gruev megmozdulását szabálytalannak minősítette a játékvezető, majd kiment videózni és végül Botkának adott sárgát műesésért, Negonak pedig reklamálásért. A szünetben némi hiányérzete lehetett a magyar szurkolóknak a döntetlen miatt.

A második félidő is magyar helyzetekkel indult, ezek közül Szoboszlai 17 méteres szabadrúgás volt a legígéretesebb, milliméterekkel kerülte el a bolgár kaput. Az 57. percben Kerkez rossz ütembe, későn csúszott rá Petkovra, sárga lapot kapott, a másodikat, így is mehetett zuhanyozni.

MILOS, Kerkez
Fotó: Szigetváry Zsolt. Szófia, 2023. november 16. Kerkez Milos, a magyar csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkõzés elõtt a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Maradt a magyar mezőnyfölény, de gólt nem sikerült szereznie válogatottunknak. A bolgároknak viszont igen. A 81. percben Deszpodov ment át a magyar védelmen, majd Szalai lábában elesett, a játékvezető büntetőt adott, a sértett végezte el és hatalmas erővel a jó irányba vetődő Dibusz keze mellett a bal felsőbe lőtt. (2-1)
 

DIBUSZ Dénes
A tizenegyes után azt hittük vége-de a tizenegy játékos a pályán nem

A gól után a magyar válogatott támadott, a bolgárok elkeseredetten védekeztek. Már-már ízlelgettük, hogy még várni kell a kijutásra, amikor a 97. percben egy felívelt szabadrúgást Petkov akart menteni, de a kimozduló kapust csapta be ezzel és a labda a labda a kapuba hulott. (2-2)

Már középkezdésre is alig volt idő!

 Itt nézheti meg a gólt!

A MAGYAR VÁLOGATOTT SOROZATBAN HARMADSZOR IS KIJUTOTT AZ EURÓPA BAJNOKSÁGRA! 

A magyarok vasárnap ugyan tét nélküli meccset játszik a kijutás szempontjából Montenegró ellen a Puskás Arénában, ugyankkor tét igenis van: az idei év veretlenésge, ami a tizemkettedik veretlen mérkőzése lenne a válogatottunknak.

 

A 97. PERCBEN OTT VAN!!!! A FELÍVELT SZABADRÚGÁSNÁL PETKOV AKART MENTENI, CSÚSZTATÁSA A KIMOZDULÓ KAPUS FEJE FELETT A KAPUBA HULLOTT. 2–2

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.