Sport

Elfogadták Szilágyi Áron kandidálását a NOB sportolói bizottságába

Elfogadták Szilágyi Áron kandidálását a NOB sportolói bizottságába

2023. november 30., csütörtök
Elfogadták Szilágyi Áron kandidálását a NOB sportolói bizottságába

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elfogadta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron kandidálását a sportolói bizottságba.

Háromszor szerzett aranyat Olimpián: 2012, London ; 2016, Rio de Janeiro ; 2020, Tokió. (Fotó: Getty Images)

 

Nagyon izgalmas ez az egész folyamat, még én is csak tanulom az egészet, hogy mi mit követ, milyen lépéseken keresztül lehet addig eljutni, hogy valakire szavazni lehessen

- idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Szilágyit, aki az egyetlen vívó a kandidálók között.

Ez a mostani egy fontos lépés volt, nagyon örülök, hogy a NOB méltónak találta a személyemet a jelöltségre. Mindig is fontos volt számomra a versenyzők érdekvédelme, legyen szó a Nemzetközi Vívószövetségről, vagy akár a MOB sportolói bizottságáról. A NOB-tagság újabb hatalmas kihívás lenne, amely során egy kicsit visszaadhatnék a sok jóból, amit kaptam a sporttól, és megoszthatnám a tapasztalataimat

A NOB sportolói bizottságában a párizsi játékok végével lejár olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek.

Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene.

A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot a NOB szerdai közleménye alapján 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül.

Borítókép: Getty Images
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.