Sport

Biztató teljesítménnyel nyert a magyar válogatott Lengyelország ellen

Biztató teljesítménnyel nyert a magyar válogatott Lengyelország ellen

2023. november 5., vasárnap
Biztató teljesítménnyel nyert a magyar válogatott Lengyelország ellen

A szombati szegedi, négy gólos sikert elérő magyar csapatból vasárnap két szegedi, Mikler Roland és Bánhid Bence maradt ki. Hiányzásuknak taktikai oka van, a poszttársaik kaptak lehetőséget a békéscsabai meccsen.

Két gyors lengyel góllal indult a találkozó, majd egy kettős emberelőnyt kihasználva egyenlített, sőt Ligetvári Patrik egész pályás góljával a vezetést is átvették a mieink. Sokkal nagyobb intenzitással és lényegesen precízebben játszottak a magyarok a szombati meccshez képest. Palasics Kristóf a kapuban hozott bravúrokat, támadásban Szita Zoltán dobott szép gólokat. A 20. percre már megnyugtató, hét gólos volt a magyar előny. A félidő végére ugyan feljebb tudtak jönni a lengyelek, de a magyar vezetés egy pillanatig sem volt veszélyben. (I. Félidő: 16-11)

Remek lendülettel és szép gólokkal folytatta válogatottunk a találkozót, így nem csoda, hogy a 39. percben már tíz gól volt a két csapat között. Bodó Richárd nagy kedvvel játszott, de a pályára lépő egyik magyar teljesítményére sem lehetett panasz. Ugyan a lengyelek többször is visszajöttek mínusz tíz gólról, egy pillanatig nem forgott veszélyben a magyar vezetés. A hajrában közönségszórakoztató játékkal sikerült megőrizni a tíz gólos előnyt. (Vége: 36-26)

A magyar válogatott az év végén kezdi meg a felkészülést a januári Európa bajnokságra. A csapat a Csehekkel játszik majd tesztmérkőzést, január 12-én pedig Montenegró ellen kezdik meg a kontinenstornát.

FÉRFI KÉZILABDA, VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 36–26
(16–11)
Békéscsaba,
Városi Sportcsarnok.V.:G. Nachevski, S. Nikolov (macedónok)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.