Sport

Az ország legjobb utánpótlás úszói versenyeznek Szegeden a hétvégén

Az ország legjobb utánpótlás úszói versenyeznek Szegeden a hétvégén

Rövidpályás utánpótlás Országos Bajnokságot rendeznek a Tiszavirág Sportuszodában

Kibédi Péter
2023. november 27., hétfő
Az ország legjobb utánpótlás úszói versenyeznek Szegeden a hétvégén

Rövidpályás utánpótlás Országos Bajnokságot rendeznek a Tiszavirág Sportuszodában.

Több mint ötszáz fiatal úszó száll medencébe Szegeden (Fotó: HAÁSZ SZUE)

Ismét a HAÁSZ SZUE rendezi a Rövidpályás Utánpótlás Országos Bajnokságot, szerdától szombatig a szegedi Tiszavirág Sportuszodában mérik össze tudásukat a tehetséges magyar úszók. A versenyen 68 egyesület 509 versenyzője áll rajthoz – gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályban –, köztük a HAÁSZ SZUE 16 reménysége. Az előfutamok 9 órakor, a döntők pedig 17 órakor kezdődnek minden versenynapon.

A szegediek húzóneve természetesen az ötszörös junior világbajnok Pádár Nikolett lesz.

– Büszkék vagyunk, hogy a Magyar Úszó Szövetség a tavalyi sikeres rendezés után ismét nekünk adott bizalmat az országos bajnokság megrendezésére, és reménykedünk benne, hogy jövőre is mi leszünk a házigazdák. Egyesületünk számára komoly elismerés, hogy újabb ob-t rendezhetünk! Nagyon várjuk a versenyzőket, akik már kedden átmozgató edzéseket végeznek a helyszínen – nyilatkozta a HAÁSZ SZUE elnöke, Nagy Attila.

A viadalt másodszor írták ki, a 2022-es debütálásnak is a Tiszavirág Sportuszoda adott otthont.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.