Sport

Vereség a listavezető otthonában

Vereség a listavezető otthonában

2023. október 13., péntek
Vereség a listavezető otthonában

A találkozó első gólját Lugosi Csongor szerezte, amivel az első percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Erre gyors szegedi válasz érkezett, azonban utoljára ekkor volt döntetlen a találkozó állása. Szoros első negyedet zártak a csapatok, 4-2-es FTC vezetéssel ért véget az első nyolc perc.

A második játékrészben jobban kijött már a két csapat közötti játékbéli különbség, a Ferencváros folyamatosan növelni tudta előnyét. A szegedi csapat háromszor is megtudta zörgetni a listavezető hálóját, de ez így is kevésnek bizonyult. Hat gól volt a két csapat között a félidőben.

Félidőben: FTC - SZVE 11-5.

Minkét oldalt kevesebb gól született a fordulás után, azonban ennek aránya nem változott. A budapesti gárda még két gólt tudott tenni az előnyéhez, 8 találattal vezettek az utolsó negyed előtt. 15-7 volt az állás. Mindhárom játékrészt a hazaiak nyerték meg.

Az utolsó játékrész különösebb kérdésekről nem döntött már. A legeredményesebb hazai játékos Nagy Ádám volt a maga 3 góljával, jól mutatva azt, hogy a Ferencvárosnál eléggé szétoszlottak a szerzett gólok. Szintén 3 találattal zárt Bóbis Botond és Nagy Márton is szegedi oldalon.

Végeredmény: FTC - SZVE 19-10.

FerFerencváros–Zue.hu Szegedi VE 19–10 (4–2, 7–3, 4–2, 4–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 6. forduló. Budapest, FTC Uszoda.Vezette:Ercse, Tordai.
FTC:Szakonyi – Mandics 2, Argiropulosz 2, Di Somma 2, Vigvári Ve. 2, Nagy Ád. 3, Lugosi.Csere:Pápai (kapus), Nagy Ák. 2, Varga Vi. 2, Fekete G. 1, Simon S. 1, Paján 1, Szabó II. B. 1.Vezetőedző:Nyéki Balázs.
Szeged:Gyovai – Pörge 1, Bóbis 3, Klár, Nagy M. 3, Horváth Zs., Kürti 1.Csere:Danka (kapus), Báthory, Tóth Gy. 1, Varga M., Horváth V. 1, Molár H., Lalia.Vezetőedző:Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből:7/6, ill. 7/3.
Ötméteresből:1/0, ill. 2/2.

A Szegedi VE a következő mérkőzését a Szentes ellen játssza a Tiszavirág Sportuszodában jövő hét szombaton 17 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.