Sport

Történelmi győzelmet arattak a szegedi röplabdás lányok a kupában

Történelmi győzelmet arattak a szegedi röplabdás lányok a kupában

2023. október 19., csütörtök
Történelmi győzelmet arattak a szegedi röplabdás lányok a kupában

A fiatalokkal teletűzdelt Vidux-Szegedi RSE női csapata nagyszerű játékkal, három szettben legyőzte a TRSE-t idegenben, a Magyar Kupa selejtezőjében. Ezzel pedig az is eldőlt, hogy az SZRSE történetének első női Magyar Kupa szereplése során már biztos, hogy a legjobb 16 között végeznek a szegedi lányok.

Nem várt könnyű hét a Vidux-Szegedi RSE női csapatára, akika BVSC-Zugló ellen elszenvedett vereség utána hét közepén a Magyar Kupa selejtezőjét idegenben, a Tatabánya otthonában kezdték, ahol egy rutinos, erős csapattal néztek szembe. Emellett pedig több alapember hiánya is jelentősen megnehezítette a szegedi csapat dolgát, így Milodanovic Andrea, vezetőedző arra kényszerült, hogy fiatalabb U17-es korosztályból vessen be játékosokat. Így például a 15 éves Kalmár Léda is végig játszotta a mérkőzést.

Bár a szettek szorosan alakultak, de a szegedi röplabdás lányok igazán odatették magukat, így tehát szép labdamenetek, és magabiztos befejezések jellemezték a gárda játékát. A 3. szett simábban alakult, ahol nagy pontkülönbséggel győzött Milodanovic Andrea csapata. Így tehát végül 0:3-ra győzedelmeskedett a szegedi csapat és továbbjutott A Magyar Kupa következő fordulójában, a 16 között pedig egy igazi nagyágyú lesz az ellenfele, ugyanis az Extraligában szereplő Kaposvárral játszanak a Tisza-parti lányok.

TRSE –Vidux-Szegedi RSE0:3 (23-25, 22-25, 17-25)
Női Magyar Kupa, selejtező, Tatabánya, Árpád Gimnázium. Vezette: Takács Á., Kósa D. Néző: 132.
TRSE:Kocsis, Balabás, Csutortás, Horváth E., Nagy A., Sinai. Csere:Zoltán A. (liberó), Szabó L. (liberó), Torma, Kovács G., CSóka, Velő.Vezetőedző:Szabados István,másodedző:Bódis Attila, Zarándi Szabolcs.
Vidux-Szegedi RSE:Lefforge, Hűse, Bálint, Kovács-Fiskus, Lengyel, Kalmár.Csere:Nagy-Hegyesi (liberó), Nagy L. (liberó), Mányai, Horváth D.Vezetőedző:Milodanovics Andrea,másodedző:Piti Richárd.Masszőr:Zana Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.