Sport

Marco Rossi: két évet öregedtem

Marco Rossi: két évet öregedtem

2023. október 15., vasárnap
Marco Rossi: két évet öregedtem

Először történne olyan 1976 óta, hogy veretlenül zár egy naptári évet nemzeti csapatunk. Erre minden esély megvan, amennyiben Marco Rossi legénysége sikerrel veszi azokat az akadályokat, amelyeket Litvánia, Bulgária és Montenegró gördít elé. Ezzel a kilencmeccses veretlenségi sorozattal egy 22 éves szériát már sikerült beállítani. A magyar labdarúgó-válogatott 2022 szeptembere, az olaszok ellen hazai pályán elveszített Nemzetek Ligája meccs óta nem kapott ki.

Marco Rossi szövetségi kapitány a szerbek újbóli 2-1-es legyőzése után még nem ünnepel, mert elmondása szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak még két pontra szüksége van ahhoz, hogy elérje a célját, azaz kijusson az Európa-bajnokságra.

Még nem értük el a célunkat. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy elérjük, mert most már óriási balszerencse kellene ahhoz, hogy lemaradjunk az Eb-ről, de két pontra még szükségünk van

jelentette ki a szövetségi kapitány.
Fotó: Árvai Károly

Az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, nincs nagy titka annak, hogy a nemzeti együttes rendszerint megnyeri a kiélezett meccseket, szerinte olyan csapata van, amelyik szívvel küzd, ez pedig az óriási alázatból fakad.

Azok is alázatosak, akik pályán vannak, és azok is, akik a kispadon ülnek. Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam, hogy ma két évet öregedtem, mert nagyon megszenvedtük ezt a meccset. Az ellenfél fizikai fölényben volt, és a rögzített helyzetekben is erősnek bizonyult. Nem minőségben kerekedtünk felül, hanem a szívünknek köszönhetően, amihez egy csipetnyi szerencse is kellett

vélekedett Marco Rossi.

Elárulta, sosem használja, hanem alkalmazza a játékosait, ezért hívta meg Nego Loicot akkor is, amikor a Székesfehérváron padoztatták az előző idényben.

Lang Ádám jól játszott Willi Orbán pozíciójában, de a csapatba kerülő másik két védő is, azaz Fiola Attila és Botka Endre is. Sallai Roland óriási tehetség, amikor hiányzott, akkor azt megérezte a válogatott. Szerény véleményem szerint játszhatná nagyobb klubban, mint a Freiburg

emelte ki.
Fotó: Mravik Gusztáv

Bosszantja az eset, ami a lefújás után történt Kalmár Zsolttal, de Litvániában ott lesz a csapattal Horváth Krisztofer, aki pótolni tudja a középpályást.

Azt mondtam a játékosoknak, hogy a négy döntő közül ez a mostani volt az első. Kedden Litvániában jön a második, s bár az ellenfél nincs azonos értéken Szerbiával, de nem szabad leírni őket, mert egyrészt most nyertek 2-0-ra Bulgáriában, másrészt merőben más körülmények várnak majd ránk. Elég, ha annyit mondok, 4-5 Celsius-fok lesz Kaunasban, de győzünk, akkor visszanyerem a most elvesztett két évet

hangsúlyozta a kapitány.

Kollégája, Dragan Stojkovic úgy vélte, a szerb csapat jobb volt, mint a szeptemberi előző meccsen, de az eredmény ugyanúgy negatív számukra.

Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyar csapatnak. Összességében jól nézett ki a játék, Dibusz viszont nagyszerűen védett a magyaroknál. A statisztika hiába mutat szerb fölényt, mégis Magyarország nyert. A fiúk mindent beleadtak, megfelelően futballoztak" - mondta a szerb szakvezető, aki szerint döntőnek bizonyult, hogy az egyenlítésre egy percen belül válaszoltak a magyarok. "A magyar egységes, harcos csapat, de nem volt jobb. Viszont a labdarúgásban nem mindig a jobb győz

mondta a szerb válogatott kapitány a találkozó után.

Kedden Kaunasban már úgy lép pályára a magyar válogatott, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét. Az 1986-os világbajnokság óta először fordulhat elő, hogy egyenes ágon, pótselejtező nélkül történik meg mindez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.