Sport

Huszonnégy pontos hátrányból állt fel az SZTE-Szedeák, mégis vereséget szenvedett

Huszonnégy pontos hátrányból állt fel az SZTE-Szedeák, mégis vereséget szenvedett

2023. október 14., szombat
Huszonnégy pontos hátrányból állt fel az SZTE-Szedeák, mégis vereséget szenvedett

A szegedi gárda a fővárosba utazott a Budapesti Honvédhoz, a szezonbéli harmadik bajnoki mérkőzésére. Igazi rangadónak ígérkezett a meccs, hiszen a szegedi kosarasok, már a szezonkezdet előtt is a Budapesti Honvédot tekintették egyik fő riválisuknak a bennmaradásért folytatott harcban.

Az SZTE-Szedeák rendkívül fásultan kezdte a mérkőzést és a Honvéd már rögtön a feldobás után egy 13-4-es futást produkált. A gödör csak még jobban mélyült a továbbiakban, aminek az lett az eredménye, hogy a hazai csapat 37-20-ra nyerte az első negyedet.

Az összecsapás második negyedében sem talált megoldást a Szedeák a budapesti csapat védekezésére, és a hazai csapat támadójátéka is elkezdett akadozni, ennek ellenére a félidőben 24 pontos hátrányban volt a szegedi gárda.

A szünetben viszont Lazics mester felrázta a szegedi kosarasokat, akik hatalmas lendülettel érkeztek meg a második játékrészre. Ennek pedig meg is lett az eredménye, összeállt a csapat védekezése, és támadásban is felszívták magukat a szegediek, így teljes mértékben ledominálták a hazai csapatot. A harmadik negyedet követően már csak 4 pontos hátrányban volt a Tisza-parti együttes.

Az utolsó negyedben még többet beleadtak a Szedeák játékosai, de a Honvéd végig magabiztosan menedzselte az előnyét. Végül a nagy felzárkózás ellenére is 92-87-es vereséget szenvedett az SZTE-Szedeák csapata.

Így tehát három mérkőzés után 1-2-es mérleggel áll a bajnokságban a szegedi csapat.

Budapesti Honvéd SE - SZTE-Szedeák 92-87 (37-20, 20-13, 13-33, 22-21)

Bajnokság, 3. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Pozsonyi László (Dernei Gábor)

Honvéd: Djokovics 17/15, Reizinger 8, Bazsó 3, Henry 24/3, Peringer 2. Cs: Filipovic 11, Kopácsi 3/3, Hajdu 7/3, Brown 17/3.

Szeged: Woolridge 20, Locke 15/9, Balogh 8, Bognár 11, Lake 17. Cserék: Zsiros 11/9, Mucza 5, Mayer 2, Cohill -, Polányi -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.