Sport

Hiába a második félidei jó játék, a rossz kezdés megpecsételte az SZVE sorsát

Hiába a második félidei jó játék, a rossz kezdés megpecsételte az SZVE sorsát

2023. október 7., szombat
Hiába a második félidei jó játék, a rossz kezdés megpecsételte az SZVE sorsát

A vendégek a harmadik, a szegediek a 11. helyről várták a találkozót. Az utóbbi öt egymás elleni összecsapáson egyaránt az újbudaiak örülhettek, minden alkalommal legalább hét gól volt a különbség a két csapat között. Papíron minden a vendégek mellett szólt.

A szegedi csapat mögött egy szép számú nézőtábor állt. Az akciónak köszönhetően többen Pick mezben érkeztek a találkozóra.

Egy korai ötméteressel szerezte meg a vezetést az OSC, a találatot Vigvári Vince szerezte, majd alig egy perc elteltével már kettővel vezettek az újbudaiak. Az első szegedi gólig több mint a negyed feléig kellett várni, Tóth Gyula törte meg a jeget hazai oldalon. Az OSC azonban nagyon jól kezdte a mérkőzést, az első negyed végén az állás 2-7 volt.

Az első félidő második játékrészére javult az SZVE védekezése, de támadásban továbbra sem találták az ellenszert az újbudaiak védőfala ellen. Az OSC már a 10. találatát szerezte meg a 14. percben, 1-3-mal zárult a második negyed.

Félidőben: SZVE - OSC 3-10.

Az OSC hatékonyan vezette támadásait.

Nem illant el a vendégek magabiztos játéka a második félidő elejére sem, a harmadik negyed féltávjánál már tíz találat választotta el a feleket. A következő négy percben két góllal zárkózni tudott a szegedi gárda, de így is elvesztette a harmadik negyedet is. Az állás 5-13 volt az utolsó nyolc perc előtt.

4 találattal kezdett az SZVE az utolsó játékrészben, az uszoda hangulata egy csapásra megváltozott. A hosszú gólcsendet a vendégek részéről Simone Rossi törte meg kevesebb mint négy perccel a vége előtt. Ez nem csak az újbudai góltalanságnak, de a hazai lendületnek is véget vetett. Az utolsó negyed 4-2-es szegedi sikerrel zárult.

Végeredmény: SZVE - OSC 9-15.

Kiss Csaba együttese a következő fordulóban a tabella első helyén álló Ferencváros ellen ugrik medencébe jövő hét pénteken.

Zue.hu Szegedi VE - Genesys OSC-Újbuda 9-15 (2-7, 1-3, 2-3, 4-2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.