Sport

Hatodikként zárt a szegedieket is a soraiban tudó női váltó Montrealban

Hatodikként zárt a szegedieket is a soraiban tudó női váltó Montrealban

2023. október 23., hétfő
Hatodikként zárt a szegedieket is a soraiban tudó női váltó Montrealban

Lezajlott a világkupa-sorozat első fordulója. A magyar női váltó hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyének vasárnapi zárónapján.

A kvartettben két szegedi is versenyzett Kónya Zsófia, Somodi Maja személyében. A velük felálló váltó vasárnap a B döntőben volt érdekelt, és ott egy tizedmásodperccel maradt le a kínaiaktól és ért célba a második helyen, ezzel pedig összesítésben hatodik lett.

A magyar szövetség közösségi oldalának bejegyzése szerint egyéni versenyszámokban 500 méteren Bácskai Sára Luca és Tiborcz Dániel a negyeddöntőben búcsúzott. A szegedi Jászapáti Petra 1000 méteren a negyeddöntőben búcsúzott. Továbbá ezen a távon a Somodi Maja a délelőtti reményfutamokból ugyan továbbjutott, az elődöntőben azonban egy esés miatt nem sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást.

A férfiak legrövidebb távján a korábban magyar színekben olimpiai bajnok, már a kínai csapatban szereplő Liu Shaoang győzött, míg bátyja, a szintén ötkarikás aranyérmes Liu Shaolin ötödik lett.

A mezőny marad Montrealban, ugyanis jövő hétvégén szintén a kanadai metropoliszban rendezik a világkupa következő fordulóját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.