Sport

Hatalmas a tét a Zagreb ellen

Hatalmas a tét a Zagreb ellen

2023. október 24., kedd
Hatalmas a tét a Zagreb ellen

A Kielce elleni 27-27-es döntetlen valóban történelminek minősül, hiszen korábban minden meccsen vereséget szenvedett a Pick Szeged a lengyel csapat otthonában. Feltehetően pozitívan, felpörögve és extramotiváltan áll bele a Szeged a soron következő BL meccsbe is, hiszen hatalmas tét forog kockán.

A Zagreb elleni párharc igazán patinásnak mondható, az első találkozáshoz egészen 1996-ig kell visszamenni, az még a BEK-ben játszódott le. Az első két meccs döntetlennel végződött, azóta 18 összecsapást vívtak egymás ellen a felek, és elmondható, hogy kiváló mérleggel rendelkezik a Pick a horvátokkal szemben. A statisztika alapján 10 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség áll a szegedi csapat neve mellett.

Az egyik vereség éppen a legutolsó összecsapáson jött össze, Horvátországban 26-24-re kapott ki az OTP Bank-Pick Szeged.

A csoport negyedik helyén áll 5 ponttal a Zagreb, az elmúlt fordulóban hazai környezetben verték meg az észak-macedón Pelister együttesét.

A Szeged egyedül az imént említett észak-macedón csapatot előzi meg a csoportban, az eddig szerzett három pont jelenleg az utolsó előtti helyre elegendő. Egy győzelem esetén beérheti pontszámban a zágrábi csapatot a Pick.

Képernyőfotó: eredmenyek.com

A Pick Szeged jelenleg 6982 találatnál jár a Bajnokok Ligájában, amennyiben sikerül legalább tizennyolc gólt szerezni csütörtökön, abban az esetben megszületik a jubileumot jelentő hétezredik Pick-gól a legrangosabb nemzetközi kupasorozat történetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.