Sport

Fölényes győzelmet aratott az SZTE-Szedeák

Fölényes győzelmet aratott az SZTE-Szedeák

2023. október 27., péntek
Fölényes győzelmet aratott az SZTE-Szedeák

Az SZTE-Szedeák, azzal a céllal lépett pályára, hogy a címvédő elleni bravúrgyőzelmet követően az Oroszlány csapatát is felülmúlja hazai pályán. A szegedi kosarasok tudták, hogy az Oroszlány egy erős csapat, amelyet nem könnyű megverni, de magabiztosak voltak a találkozó előtt.

Az első negyedet mindkét csapat feszülten kezdte. Mindkét oldalon kihagyott dobások, beütött faultok és felelőtlenül eladott labdák jellemezték az első néhány percet. Ezt követően viszont a Szedeák tudott hamarabb megnyugodni és összehozott egy 9-0-ás futást, amivel 11-2-re módosította az állást, így a negyed felénél Simon Petrovnak időt kell kérnie. Az időkérés után a vendég csapat valamelyest stabilizálni tudta a játékát, de továbbra is sok labdát adott el, így az első negyedet követően a szegedi gárda vezetett 23-16-ra.

A második negyed kifejezetten fizikális játékot hozott. A játékrész elején az Oroszlány próbált meg egy nagy rohamot indítani, de a szegedi kosarasok könnyedén visszaverték a vendég csapat próbálkozását és visszaállították a meccs korábbi szakaszában már meglévő 10 pontos előnyt. Így tehát 35-25-nél a vendégek edzőjének időt kellett kérnie. Ezt követően nagy erőket mozgósított az Oroszlány a felzárkózás érdekében, de a szegedi csapat visszaverte a rohamokat. Így tehát 12 pontos előnnyel vonulhatott a szünetre.

A félidőben: SZTE-Szedeák-MVM OSE LIONS: 47:35

A szünetről hatalmas lendülettel jött ki a szegedi gárda, és miután könnyedén visszaverték az Oroszlány felzárkózási kísérletét egy 9-0-ás futást raktak össze, így tehát Simon Petrovnak 60-42-nél időt kellett kérnie. Ez sem segített a vendég csapaton akik ezt követően hibát hibára halmoztak és két gyors Szedeák tripla után a vendégek vezetőedzőjének ismét el kellett használnia egy időkérést, ekkor 66-42-öt mutatott az eredményjelző. Ezután sem tudtak mit kezdeni a vendégek a szegedi csapat fojtogató védekezésével, és továbbra is könnyelműen szórtak el a labdákat, valamint sok üres helyzetet hagytak ki. A harmadik negyed végén tizenhét ponttal vezetett a szegedi csapat.

Az Oroszlány játékosai minden eddiginél elszántabban és energikusabban kezdték meg a záró játékrészt, annak reményében, hogy képesek lesznek felzárkózni, és akár egálra is menteni a meccset. A mérkőzésen most először a szegedi csapat nem tudott mit kezdeni a vendégek agresszív támadójátékával, így tehát 84-71-nél Lazics mesternek időt kellett kérnie, hogy megnyugtassa a szegedi kosarasokat. Az időkérés után Zsíros Péter hatalmas bravúrtriplája könnyedén megtörte az Oroszlányt, ráadásul még Wooldrige is labdát szerzett, és egy könnyű kettessel 89-71-re módosította az állást. Az utolsó három percben már egyik csapat sem erőltette meg magát, és az SZTE-Szedeák a fojtogató védekezésének és stabil támadójátékának köszönhetően tizennégy pontos fölényes győzelmet aratott.

SZTE-Szedeák - MVM-OSE Lions 89-75 (23-16, 24-19, 24-19, 18-21)

Bajnokság, 5. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezető: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs (Hartyáni Zsolt)

Szeged: Woolridge 23, Locke 25/9, Balogh 7/3, Bognár 9, Lake 10. Cserék: Mucza -, Zsíros 15/15, Cohill -, Mayer -.

Oroszlány: Ruják -, Szabadfi 9/3, Gholston 17/9, Thomas 2, Polutak 8. Csere: Riddley 19/3, Hollis-Jefferson 7, Gáspár 8, Illés 5/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.