Sport

Emléktáblát állított az FTC a kilencszeres világbajnok szegedi tekéző tiszteletére

Emléktáblát állított az FTC a kilencszeres világbajnok szegedi tekéző tiszteletére

2023. október 31., kedd
Emléktáblát állított az FTC a kilencszeres világbajnok szegedi tekéző tiszteletére

Emléktáblát állított a Ferencváros a klub kilencszeres világ- és 39-szeres magyar bajnok tekézője, az idén májusban 73 éves korában elhunyt Csányi Béla tiszteletére.

A budapesti Népligetben található Elek Aréna alagsorában lévő tekepályánál megtartott emléktábla-avatón elsőként a kiváló sportoló tanítványa, az FTC tekeszakosztályának jelenlegi vezetője, Mátraházi István elevenítette fel Csányi Béla sportolói és edzői pályafutását. Kiemelte, hogy az 1950-ben született tekéző a szegedi Sánta Kocsmából indulva jutott el a világ tetejére. Emlékeztetett rá, hogy Csányi 1989-ig bezárólag több mint két évtizeden át volt a Ferencváros versenyzője, és ezalatt összesen 39 magyar és kilenc világbajnoki címet szerzett. Sportága legkiválóbbjai közé tartozott, így nem véletlen, hogy 2000-ben beválasztották a XX. század legjobb magyar sportolói közé, majd 2015-ben elsőként került be a nemzetközi szövetség (NBC) által alapított Halhatatlanok Klubjába. 2016-tól egészen a haláláig magyar szövetségi kapitányként dolgozott, és az utódainak rengeteg tapasztalatot adott át.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy Csányi Béla egyszerre volt a tekézés Cristiano Ronaldója és Lionel Messije. Felidézte, hogy miután 1989-ben Németországba igazolt, a Bamberg játékosaként 25 év alatt tíz német bajnoki címet is nyert- írtameg a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.