Sport

Egy szegedi karatés is szerepel a vb keretben

Egy szegedi karatés is szerepel a vb keretben

2023. október 20., péntek
Egy szegedi karatés is szerepel a vb keretben

Október 24. és 29. között a Papp László Sportarénában megrendezik a 26. karate világbajnokságot. A kiemelt hazai rendezésű világverseny több különlegességgel bír. A sportágban Magyarország először rendezhet vb-t, ráadásul az utolsó nagyot, hiszen 2024-től a vb-indulás jogát kvalifikációs sorozaton keresztül kell majd kiharcolni, idén utoljára viszont még minden ország szabadon nevezhet be kategóriánként egy-egy versenyzőt.

Ez is közrejátszhatott abban, hogy sportolói részvételi rekord született, mivel 114 ország 1235 versenyzője nevezett. Emellett még korábban az sem fordult elő, hogy minden kategóriában legyen magyar sportoló, és soha nem indult ilyen népes csapat karate vb-n. Az összesen 22 fős karate és 18 fős para-karate válogatottól három-négy érem megszerzését várja a szakvezetés.

A magyar válogatottban egy szegedi versenyzőt is találhatunk. Hiszen a Tisza Volán SC sportolója, György Dániel a küzdelmi szakág 84 kilogrammos súlycsoportjában lesz érdekelt, mégpedig rögtön a vb első napján a selejtezőkben. A szegedi karatéka a tavalyi Eb-aranyérmesként készül a megmérettetésre.

A történelmi eseményen történelmi eredményben bízik a Magyar Karate Szakszövetség. Korábban négyszer sikerült magyar karatésnak vb-ezüstig jutni, de a világbajnoki cím még hiányzik a gyűjteményből. Ezt próbálják meg a hazai közönség buzdításával, várhatóan teltház előtt kivívni a magyarok -írta meg a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.