Sport

Bajnoki rangadó vár a Pick Szegedre

Bajnoki rangadó vár a Pick Szegedre

2023. október 4., szerda
Bajnoki rangadó vár a Pick Szegedre

Ezen a héten két hazai bajnoki mérkőzés vár a Pick Szegedre, ami azt jelenti, hogy nemzetközi kupajelenése nincs a héten a csapatnak.

Szerdán 17 órakor a Tatabánya, szombaton 18 órakor a Balatonfüred vendégeskedik Szegeden.

A Ferencváros mellett a Tatabánya a Pick legrégebbi ellenfele a jelenlegi NB I-es mezőnyből, még 1976-ban rendezték a két csapat közötti első mérkőzést. Akkor a Bányászok nyertek 26-23-ra.

A legutóbb egy hete volt pályán a szegedi csapat, amikor is megszerezte idei első Bajnokok Ligája győzelmét az Aalborg ellen. A találkozó 34-27-el zárult.

Szeged – 2023.09.27. OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés a Pick Arénában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

A Tatabánya még szeptember 22-én játszott utoljára meccset, akkor magabiztosan verték a Dabast hazai környezetben. Ami a teljes bajnoki szezont illeti: győzelem a PLER, az Eger és a Dabas ellen, illetve vereség a Telekom Veszprémtől.

Fotó: Facebook / Tatabánya Kézilabda Club

A kékek továbbra is hibátlanok a kézilabda NB I idei kiírásában. Négyből négy győzelem. A Gyöngyös, az FTC, a Komló és a Fejér-B.Á.L. Veszprém sem jelentett akadályt Kárpáti Krisztián legénységének.

A két csapat legutóbbi öt egymás elleni meccsét egyaránt a szegedi gárda nyerte. Utóbbi két alkalommal mindössze két találattal.

Bánhidi Bence úgy vázolta fel a mérkőzést, mint egy Bajnokok Ligája találkozót. Készülésükben nem adnak alább, mindenki teljes intenzitással edz.

Fontos meccs következik számunkra, egy olyan találkozó, ami rangadónak számít. Ugyanúgy készülünk a Tatabánya ellen, mintha BL-meccs következne, mindenki komolyan odateszi magát minden edzésen. Az Aalborg elleni siker már a múlt, arra azonban mindenképpen jó, hogy önbizalmat adjon nekünk, ezt kell tovább vinnünk. A lelkeknek tett leginkább jót ez a győzelem, a csapatösszetartásra eddig sem lehetett panasz, de ez még jobban összerántott bennünket. Szerdán fontos lesz, hogy csakúgy, mint egy hete, mindenki vegye ki részét a küzdelemből, tegyen hozzá, mert csakis így lehet meg a győzelem – kezdte a beszélgetést kapitányunk, Bánhidi Bence

mondta a magyar válogatott játékos.

A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.