Sport

A vármegyei rangadón szerezte meg első idei győzelmét a Szegedi VE

A vármegyei rangadón szerezte meg első idei győzelmét a Szegedi VE

2023. október 21., szombat
A vármegyei rangadón szerezte meg első idei győzelmét a Szegedi VE

Ez a párosítás mindig különleges, mindig rejt magában izgalmakat. Az elmúlt szezonban mindkétszer az idegenbeli csapat örülhetett, és idén sem beszélhettünk lefutott meccsről.

A vendégek már két győzelemmel a zsebükben érkezhettek Szegedre, de az előző fordulós, UVSE elleni szoros hazai vereséget szerették volna javítani, miközben Kiss Csaba legénysége szezonbéli első pontjaiért ugrott a medencébe.

Elszántan ugrottak medencébe a hazaiak.

Ez az elszántság meg is látszódott már a találkozó legelején, Kiss Csaba sikeresen tüzelte fel játékosait. Agresszív visszatámadás és labdaszerzési kísérletek jellemezték a szegedi játékot. A szegedi csapat is szerezte meg a vezetést Leinweber Olivér révén. Az első két szegedi gólra még érkezett szentesi válasz, azonban Leinweber második találatára, a negyed vége előtt harminc másodperccel már nem tudtak reagálni a vendégek. A szegedi vezetéshez nagyban hozzájárultak Danka Benedek védései. Az első játékrész végén 3-2!

A második negyed elején a találkozón először két gól volt a különbség a csapatok között. A szegedi játékosok önbizalommal telve, nagy lövőkedvvel játszottak, ültek a megoldások amiket a támadások során választottak a hazaiak. Egy gólra fel-fel zárkózott a szentesi csapat, de a Szeged nem adta ki a vezetést a kezéből. Danka Benedek továbbra is ihletett formában védett, a második negyedet is megnyerték a hazaiak, így vezetéssel mehettek a félidei pihenőre.

Félidőben: Szegedi VE - Metalcom Szentes 6-4.

Nem remegtek meg a szegedi kezek a támadásvezetések során.

A fordulást követően hasonló mederben folyt tovább az összecsapás, egy és két gól között váltakozott a csapatok közötti differencia. A medencében nem csak a víz, hanem hatalmas csata is folyt, méghozzá minden egyes labdáért, hatalmas küzdőszellemmel játszottak a játékosok, mindez megadta a meccs rangadó hangulatát. Ez volt az első játékrész, amit a vendégek nyertek. A harmadik negyed 8-7-es állással zárult.

Az utolsó nyolc percben már több volt a hiba mindkét gárda részéról, az addig sem kimondottan nyugodt hangulatú találkozón még feszültebb lett a hangulat. A negyed első góljára három percet kellett várni, Nagy Márton szakította meg a gólcsendet, ezzel visszaállítva a kétgólos szegedi vezetést. Danka Benedek védési formáját elnézve ez az előny már megnyugtatónak volt mondható a meccs vége előtt három perccel is. Egyetlen egy gól született az utolsó játékrészben.

Végeredmény: Szegedi VE - Metalcom Szentes 9-7.

Egy falat kenyér volt nekünk ez a győzelem, Kaptak a srácok egy olyan pressziót a mai napon, hogy a forduló előtt már csak mi voltunk nulla pontosak, és ez egy nagy nyomást tett ránk, de bírtuk. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert rengeteget dolgoztak a héten ezért. Nem volt hibátlan a játék, de ez egy visszajelzés, hogy maradt még bennünk tartalék.

mondta Kiss Csaba, az SZVE vezetőedzője a találkozót követően.

Az első idei siker pont a vármegyei rivális Szentes ellen jött össze.

Ez megadja a pikantériáját, régi története van a Szeged-Szentes mérkőzésnek. Én most edzőként éltem át azt az igazi eufóriát, ami ezzel a vármegyei rangadóval jár. Nagyon örülök, hogy megtudtuk nyerni, mert tudom, hogy a játékosoknak is sokkal nagyobb kihívás és sokkal értékesebb győzelem.

hangsúlyozta Kiss Csaba.

A szezon további részére is kitért a vezetőedző.

Nem lehet más a célunk, mint hogy azok a csapatok ellen, akik inkább a középmezőnyhöz tartoznak, mint az elithez, azok ellen gyűjtögessük a pontjainkat. Nem titkolt célunk, hogy hazai pályán nem szeretnénk botlani, aztán meglátjuk idegenben mi vár ránk.

fűzte hozzá.

Zue.hu Szegedi VE - Metalcom Szentes 9-7 (3-2 ; 3-2 ; 2-3 ; 1-0 )

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.