Sport

Szegedi lendülettel jutottak a magyar válogatottba

Szegedi lendülettel jutottak a magyar válogatottba

2023. szeptember 12., kedd
Szegedi lendülettel jutottak a magyar válogatottba

Vasárnap, a Csehország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatottban Horváth Krisztofer, aki a 2021-22-es bajnoki szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémiában töltötte. A meccs után a lapunknak adott videóinterjúban elmondta, hogy a kék-feketéknél töltött év, fontos állomás volt pályafutása során, ami új lendületet adott a karrierjének.

„Biztos, hogy fordulópont volt a szegedi év a karrieremben, mert sok ember ott ismerte meg a nevemet és örülök neki, hogy ott játszottam”

-mondta Horváth Krisztofer.

Nem Krisztofer az egyetlen játékos, aki abban az évben a szegedi csapatot erősítette, majd rövid időn belül válogatott meghívót kapott. Csoboth Kevin márciusban debütált a nemzeti csapatban, azóta öt alkalommal lépett pályára válogatott mezben.

„Amikor NB II-be kerültem, egy pillanatig sem gondoltam hogy feladom vagy visszalépés lenne. Jól döntöttem, hogy Szegedre mentem és felépítettem magam. Ehhez természetesen kellett a klub támogatása és segítsége”-

mondta a bemutatkozása után a lapunknak adott videóinterjúban Csoboth Kevin.

A Szeged-Csanád GA sokáig harcban volt a feljutásért a két játékossal a csapatban, de azt nem sikerült kiharcolniuk. A két játékos kölcsönszerződéssel játszott Szegeden, így a szezon végén távoztak. Horváth Krisztofer az FC Torinoban ugyan pályára lépett a felkészülés alatt, de onnan a DVSC-nek adták kölcsön. Debrecenben nem tudott stabil helyet kiharcolni magának a csapatban, Kecskemétre szerződött és ott már a „szegedi” formáját mutatja. Csoboth Kevin A Fehérvárhoz tért vissza, majd onnan az Újpestbe igazolt, ahol az első pillanttól kezdve meghatározó játékosa a csapatnak.

Horváth Krisztofer meghatározó játékos volt Szegeden, most az NB I-es Kecskemét egyik legjobbja

SZEGEDI MÉRLEG

Horváth Krisztofer 2021 augusztusában szerződött Szegedre, 30 bajnoki meccsen és 3 Magyar Kupa találkozón lépett pályára. A bajnokságban 19 gólt szerzett, amivel második lett az NB II-es góllövőlistán. Csoboth Kevin 2022 februárjában érkezett a kék-feketékhez, 15 bajnokin 5 gólt szerzett.

„A Tiszakécske ellen Krisztofer egy emlékezetesen nagy gólt rúgott 50 méterről, az egyik legjobb barátomnak Holczer Ádámnak, beszélgettem vele a meccs után és mondta, hogy nem hiszi el, hogy ilyen gólt kapott. Hátba veregettem és mondtam neki: kérd el a mezét, mert ebből a srácból válogatott lesz. Most, hogy bemutatkozott a válogatottban, bátran mondom, hogy semmi túlzás nem volt benne”-mesélte Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatmenedzsere.

Germán Tamás akkor még játékosa volt a kék-feketéknek, csapattársa Csoboth Kevinnek és Horváth Krisztofernek. „Kevin éppen azon a Tiszakécske elleni mérkőzésen mutatkozott be a csapatban.

Mindketten remek képességű labdarúgók, akik nagyon sokat segítettek abban, hogy a bajnokság élmezőnyében zárjunk”

Csoboth Kevin a Szegeden töltött szezonban új lendületet adott karrierjének

A szezon végén, amikor biztossá vált, hogy egyik labdarúgó sem marad Szegeden, a szurkolók számon kérték ezt a klubon. Germán Tamás amellett, hogy megérti a szurkolókat, a játékosok lépését is érthetőnek tartja. A csapatmenedzser szerint egy win-win szituáció volt, ami a klubnak és a játékosnak is jól szolgálta az érdekét. „A szándék megvolt, hogy megtartsuk a két játékost, és ha az élvonalba jutunk, akkor ez szinte biztos sikerült volna. Ugyanakkor nekik szintet kellett lépniük.

Jelenleg is van több olyan játékos, aki képes lehet arra, hogy Szegeden felépítse magát és hasonló szintre jusson, mint Krisztoferék. Nekünk, a klubban az a feladatunk, hogy ezt a szintlépést együtt tudjuk megtenni, ehhez fel kell jutnunk az NB I-be. Ezen dolgozunk közösen”

-fogalmazta meg a célokat Germán Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.