Sport

Szegedi győzelemmel kezdte EB selejtezős szereplését az U21-es magyar válogatott

Szegedi győzelemmel kezdte EB selejtezős szereplését az U21-es magyar válogatott

2023. szeptember 7., csütörtök
Szegedi győzelemmel kezdte EB selejtezős szereplését az U21-es magyar válogatott

Nem a legerősebb keretével érkezett a Tisza-partra a Gera Zoltán vezette utánpótlás válogatott, kor alapján Kerkez Milos, Balogh Botond, Kata Mihály és Horváth Krisztofer is hiányzott, valamennyiükre Marco Rossi számít a felnőtt keret tagjaként.

A két válogatott első meccsét játszotta egymás ellen ebben a korosztályban. Az ellenfél, Kazahsztán úgy érkezett Szegedre, hogy utoljára 2021-ben nyertek mérkőzést, még Észak-Macedónia ellen. Vezetőedzőként érkezett vissza Kairat Nurdauletov Magyarországra, korábban debreceni segédedzőként tevékenykedett hazánkban.

Már a találkozó elején kezdeményezőbbnek és dinamikusabbnak bizonyultak a magyar fiatalok, letámadással igyekeztek zavarba hozni a kazah játékosokat. A harciasság, küzdelem, és a sok-sok párharc volt jellemző az első félidőre.

A 10. percben tört meg a jég, amikor is Német András készített Kovács Mátyás elé, aki 13 méterről nem teketóriázva laposan a rövidbe a kapus lábához lőtte a labdát, és megoldhatatlan feladatnak bizonyult a hálóőrnek.

A gólt egy szépen megkomponált labdafelhozatal előzte meg, magyar lábról magyar lábra járt a labda. 1-0!

1 perc elteltével újabb magyar helyzet adódott. Németh szóló következett a baloldalon, lerántani sem lehetett a hamburgi támadót, centerezni tudott, de Baráth lövését blokkolták.

A 18. percben ismét Baráth volt az egyik főszereplő, a kapus jobb kezéhez leadott lapos lövését hárította Anarbekov.

Az első kazah helyzetre a 41. percig kellett várni: egy szép átforgatás Buribayevtől, a labdát Mitrofanov adta be, és Sviridov került helyzetbe, 6 méterről, bevetődve hibázta el a kaput.

Az első félidőbe még egy magyar lehetőség fért bele, Németh András teljesen üresen fejelhetett az ötös vonaláról, de gyengén a kapus kezébe juttatta a labdát.

A második félidőben még kevesebb lehetőség adódott a felek előtt. A második játékrész elején Baráth nem találta el a kapufelületet és letámadásból szerzett labda után.

Egészen a 89. minutumig nem volt érdemleges helyzet egyik oldalon sem. Ekkor a csereként beállt Lisztes Krisztián kapott egy pazar kiugratást, megfutotta az üres területet, egy remek visszacsellel leültette védőjét, a bepasszolt labdáját pedig a szintén csereként beállt Eördögh András értékesítette.

11 méterről jutotta a labdát a kazah csapat hálójába, a kapus tehetetlenül vetődött már csak a játékszer után.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első harminc percben jól játszottunk, utána elkezdtünk bizonytalankodni. Nem játszottunk elég gyorsan és türelmesen. Úgy érzem nem forgott veszélyben a győzelmünk, de a végén szerencsére a második gól megrúgtuk és azzal eldöntöttünk a mérkőzést. Nehéz mérkőzésre készültünk, ez igazolódott is.

nyilatkozta Gera Zoltán szövetségi kapitány.

Már a következő találkozóra koncentrál Gera Zoltán.

Szeretnénk a következő mérkőzésen még jobban játszani, kijavítani a hibákat. Van egy-két játékosunk aki perc, illetve meccshiánnyal küszködik, az látszódott azért. Fogunk frissíteni a következő mérkőzésre, fogunk változtatásokat eszközölni a csapaton belül

részletezte.

A két gólpasszos, Németh András és Lisztes Krisztián is nyilatkozott lapunknak a találkozó után.

Örültem neki, mikor megkaptam a meghívót mert jó ideje nem játszottam ilyen sok percet kezdőként. Pozitív a mai meccs, lőttünk kettőt, semmit kaptunk, örülök neki. Annak is örülök, hogy tudtam segíteni a csapatot, és mostmár készülünk a következő meccsre.

mondta Németh András a találkozó után.

Gera Zoltán azt mondta nekem, hogy mindent ami tudok, azt kamatoztassam a pályán, próbáljak gólt szerezni, vagy akár gólpasszt adni. Utóbbi sikerült, szóval nagyon boldog vagyok, azért különösen, hogy a csapat betudta húzni a három pontot. Nagyon jó a közösség, mindenki barátságos és közvetlen, megvan az összhang, tényleg jó itt lenni.

nyilatkozta Lisztes Krisztián.

A magyar válogatott a selejtezős szereplését szeptember 12-én, kedden Máltán folytatja.

U21-es Európa-bajnoki selejtező:
Magyarország–Kazahsztán 2-0 (1-0)
Szeged
gólszerzők: Kovács M. (10.), Eördögh (89.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.