Sport

Szedeák győzelem a hazai edzőmeccsen

Szedeák győzelem a hazai edzőmeccsen

2023. szeptember 17., vasárnap
Szedeák győzelem a hazai edzőmeccsen

Ugyan hét-nullával kezdett az SZTE-Szedeák a Debrecen elleni hazai edzőmeccsen, a folytatás már nem ezt a játékot hozta. Védekezésben nehezen találta a ritmust a szegedi csapat, a DEAC pedig egy 2–12-es etappal fordított – mi több, a második negyedben már több mint tíz ponttal is vezettek a hajdúságiak. Jött azonban Noah Locke, a Szedeák légiósa pedig tripláival közelebb hozta a csapatát, így a nagyszünetben négyre csökkentette a különbséget a Tisza-parti gárda.

A második félidő elején Woolridge kosara után utolérte ellenfelét a Szedeák: ide-oda táncolt az eredmény, ebből pedig nem is billent ki a meccs a negyed végére, 56–56-ról jöhetett az utolsó negyed. 

Itt remekeltek Bognár Kristófék: bár a magasembert a végjátékra elveszítette a csapat, mivel kipontozódott, Zsíros hármasával öt pontra nőtt meg a különbség, 63–58. A szegediek nyári érkezője mind a 11 pontját ekkor szerezte, nagy szerepe volt abban, hogy ne hozzon izgalmat a végjáték. A Szedeák ekkor több gyors kosarat is szerzett, Noah Locke egymaga három ilyen akciót fejezett be, 86–71-nél már 15 pont is volt a szegediek előnye. Végül ebből 11 maradt, a Szedeák ezzel megnyerte az első hazai edzőmeccsét, Ryan Woolridge pedig győztes meccsen mutatkozott be – az irányító hat gólpassza mellett egyszer sem adta el a labdát.

Egy jó edzőmeccset játszottunk, szerintem az első félidőben a Debrecen jobb ritmusban játszott. A második negyedtől feljavult a védekezésünk, és így lehetőségünk volt gyors, könnyű pontokat szereznünk. Ha ilyen úton tudunk tovább menni, akkor jól játszhatunk majd a szezonban

nyilatkozta Nikola Lazics, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

SZTE-Szedeák–DEAC 89–78 (15–22, 22–19,19–15, 33–22)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Vadász, Fülöp, Farkas.
SZTE-Szedeák:Balogh 5, Locke 26/12, Mucza 9/3, Bognár 6, Lake 10. Csere: Woolridge 13, Zsíros 11/9, Polányi 5/3, Cohill 4. Vezetőedző: Nikola Lazics.
DEAC:Edwin 16/6, Neuwirth 8/3, Drenovac 18/3, Buljevic 4/3, Williamson 12. Csere: Buckles 12/3, Kenéz 8/6, Czermann, Hegedűs, Fekete. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott:Bognár (37.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.