Sport

Nem véletlenül fogyott el pillanatok alatt az összes jegy a magyar-szerb Eb-selejtezőre

Nem véletlenül fogyott el pillanatok alatt az összes jegy a magyar-szerb Eb-selejtezőre

2023. szeptember 22., péntek
Nem véletlenül fogyott el pillanatok alatt az összes jegy a magyar-szerb Eb-selejtezőre

Már biztos, hogy a magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt vívja soron következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését, ugyanis pénteken kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt az október 14-i, szerbek elleni csoportrangadóra.

A telt ház már biztos, már csak a magyar gólok kellenek a tökéletes meccshez

Korábban már közel harmincezer bérletet értékesítettek a selejtezőmérkőzésekre, a maradék jegyekért a szurkolói klub tagjai "versengtek". Egy szurkoló négy jegyet vásárolhatott, és kötelező volt a szurkolói klubba belépni mindehez. A jegyek értékesítése pénteken délelőtt 10 órakor kezdődött és röviddel 1 óra előtt el is fogyott az összes jegy-írta közösségi oldalán az MLSZ. Így hétfőn, a regisztráció nélküli vásárlásra már nem lesz lehetőség.

A Puskás Aréna 2019-es átadása óta-a pandémiás időszakot leszámítva-folyamatasan telt ház előtt játszik a magyar labdarúgó-válogatott. Ameddig hosszú évekig csak nagyon kevesen jártak rendszeresen a nemzeti csapat meccseire, addig az utóbbi években "közelharc" folyik a belépőkért. A különböző oldalakon, a népszerűbb meccsekre nem egy alkalommal öt-hatszoros áron cserél gazdát a belépő.

Négy pontot vár a válogatottól októberben Marco Rossi

NEM VÉLETELENÜL NÉPSZERŰ A NEMEZETI CSAPAT

Mindehhez persze szükséges, hogy a magyar válogatott kiemelkedően szerepeljen. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese négy lejátszott Eb selejtező mérkőzésen szerzett tíz pontjával jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a selejtezőcsoportot a második helyen álló, ugyancsak tízpontos szerbek előtt-ők ráadásul egyel több meccset játszottak. Az októberi dupla fordulóban három nappal később a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendége lesz a magyar válogatott.

„Mindenki tényként kezeli, hogy szinte biztosan kijutottunk az Eb-re, de ez nem igaz.

Még csak a sorozat felénél járunk, eddig jól teljesítettünk, azonban négy mérkőzés hátra van, és mindegyiket komolyan kell venni. Remélem, megszerezzük az első két hely valamelyikét és ezzel biztosítjuk részvételünket, már idén"- fejtette ki egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Marco Rossi. A magyar kapitány azt is hozzátette, hogy a következő két meccsen legalább négy pontot szeretne begyűjteni csapatával. Ezzel tovább őriznék a tavaly november óta tartó nyolc meccses veretlenségi sorozatukat.

HAT ÉVE NEM VOLT ILYEN ELŐKELŐ HELYEN A VÁLOGATOTT

A magyar válogatott négy pozíciót előrelépve a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet. A magyar válogatott 2017 óta nem állt ennyire előkelő helyen a világranglistán, akkor a júniusi Andorra elleni 1–0-s zakót követően a 26.-ról egészen az 50. pozícióba hullott vissza a csapat. Míg Marco Rossi 2018-as kinevezésekor az 51. helyen állt a válogatott, amely 2019 óta minden naptári évet előkelőbb világranglista-helyen zárt, mint ahol megkezdte azt. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.