Sport

Nem ígérkezik könnyűnek a Pick Szeged első idegenbeli bajnokija

Nem ígérkezik könnyűnek a Pick Szeged első idegenbeli bajnokija

2023. szeptember 8., péntek
Nem ígérkezik könnyűnek a Pick Szeged első idegenbeli bajnokija

Könnyű találkozóra semmiképpen nem számíthat a Szeged, hiszen a tavalyi szezon negyedik helyén végzett a budapesti gárda. Éppen, hogy lemaradtak a zöld-fehérek a dobogóról a 2022-23-as idényben, kettő ponttal maradtak alul a Tatabányával szemben. Nemzetközi porondon, az Európa-ligában pedig bejutottak a csoportkörbe, majd a végállomást a nyolcaddöntőben a Montpellier jelentette a Ferencvárosnak.

Az FTC kerete nem sokat változott a nyár folyamán, fiatal és rutinos játékosok egyvelege alkotja Pásztor István csapatát. Balogh Zsolt és Lékai Máté is a Ferencváros alkalmazásában, mindkét válogatott kézilabdázó megfordult a Pick csapatában.

Egészen 1976-ig kell visszamenni, hogy megtaláljuk az első Szeged-Ferencváros párosítást az NB I-ben. A történelmi első találkozót a fradi nyerte 34-26-ra.

Egy nagy hagyományokkal rendelkező párosítás érkezik tehát, ami a régmúltra tekint vissza.

Ahogy teltek az évek, úgy került egyre nagyobb fölénybe a szegedi együttes a párharcban. Volt olyan időszak, amikor az ellenfél a másodosztályban szerepelt.

50 eddigi NB I-es egymás elleni meccsből a Pick Szeged 37 alkalommal került ki győztesen, 6 döntetlen és 7 vereség mellett. 1354 dobott gól, és 1221 kapott mellett.

Ami az előző szezont illeti: idegenben nagyon megszenvedett a Tisza-parti alakulat a győzelemért, az első félidő nehézségei után sikerült fordítani és 37-33-ra behúzni a bajnokit. Hazai környezetben még az ősz folyamán magabiztosan, 39-33-as eredménnyel sikerült otthon tartani a pontokat.

Mindkét csapat győzelemmel indította a szezont: a Szeged a Gyöngyöst verte 37-28-ra, míg az FTC 36-22-re győzte le a Budakalászt.

Jövő héten pedig megkezdik Bajnokok Ligája szereplésüket is a kékek, a PSG érkezik Szegedre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.