Sport

Jótékony célra ajánlják fel az atlétika világbajnokságon megmaradt ásványvizet és dekorációkat a szervezők

Jótékony célra ajánlják fel az atlétika világbajnokságon megmaradt ásványvizet és dekorációkat a szervezők

2023. szeptember 10., vasárnap
Jótékony célra ajánlják fel az atlétika világbajnokságon megmaradt ásványvizet és dekorációkat a szervezők

Azt írták, a szervezőbizottság jótékony célra ajánlja fel a budapesti atlétikai vb után azt a megmaradt vízkészletet, amelyet a szokatlanul nagy hőség miatt szereztek be biztonsági tartalékként a nézők számára.

Hozzátették:

44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

Közölték azt is, adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd - írták.

A tájékoztatás szerint "a most gazdára talált hálók csak egy részét jelentik az atlétikai vb versenyein használt mennyiségnek". A szervezők azt kérik: ainfo@wabudapest23.hucímen jelentkezzenek azok a jótékonysági szervezetek, amelyeknek segítség lehet a hasonló adomány.

Közölték azt is, több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. Emellett 7400 eurót, azaz mintegy 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége számára - tudatták a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.